Gök Gürültülü

Zaman (21.11.2012) : Mantar, Son Yemeğiniz Olmasın

21.11.2012

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Yürümez, kültür mantarları hariç doğada yetişen her tür mantarın teorik olarak zehirli kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Kültür mantarlarının bile zaman zaman zehirlenmeye yol açtığını belirten Yürümez, “Doğada uzmanların dahi ayırt etmekte zorlandığı mantarların halk tarafından toplanılarak yenmesi hatadır. Bundan daha vahim durum ise mantar yenmesi sonrası rahatsızlanan bir kişinin sağlık kuruluşuna başvurmadaki ihmalidir” diye konuştu.

Zaman Gazetesi – 21 Kasım 2012