Yurtdışındaki Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi Sertifika Programı

11.04.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğinde yurtdışında yaşayan Türk çocuklarına genel formasyon kazandırmayı hedefleyen sertifika programı hayata geçiriliyor.

Yurtdışında yaşayan Türk çocuklarına teorik ve uygulama ders örneklerinin olduğu genel formasyon sağlamayı hedefleyen bu sertifika programına Türkçe öğretimi alanında aktif olan ya da olmak isteyen gönüllü öğrenciler katılabilecek.

Türkçe Eğitimi, Türk Kültürü, Değerler Eğitimi, Tarih Bilinci, Eğitimde Teknoloji Kullanımı, İletişim ve Pedagojik içerikli, teorik bilgi ve uygulamalı derslerin verileceği sertifika programında eğitimler haftada 3 gün, Türkiye saatiyle 19.00-22.30 saatleri aralığında çevrimi çi olarak yapılacak.

Eğitim sürecine başarı ile tamamlayan adaylara Sakarya Üniversitesi imzalı “Yurtdışındaki Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başarı Belgesi” verilecek.

Eğitimlere son başvuru tarihi 5 Mayıs olarak belirlendi. Sertifika eğitimleri ise 12 Mayıs – 10 Haziran’da başlayacak

Detaylı bilgi ve başvuru için www.ytbsertifika.sakarya.edu.tr adresi ziyaret edilebilir.

Haber: Rabia Uçar