Yüksek Lisans ve Doktora Başvurularında Son Gün 14 Ocak

Sakarya Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı lisansüstü programları için 4 Ocak’ta başlayan başvurular 14 Ocak Perşembe günü sona eriyor.

Yüksek Lisans ve Doktora Başvurularında Son Gün 14 Ocak
12.01.2021

Sakarya Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nda Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü programlarına başvurular 14 Ocak Perşembe günü sona eriyor.

SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora programları için online olarak alınan ön başvurular, 4 Ocak’ta başlamıştı. Başvurmak isteyen adaylar başvuru ücretini en geç 14 Ocak 2021 Perşembe günü saat 16:00’ya kadar bankaya yatırarak yine aynı gün 23:30’a kadar en fazla iki programı tercih ederek başvurularını yapabilecekler.

İlan edilen başvuru şartlarını yerine getiren adayların ALES sınav puanının yüzde 70’i, Lisans mezuniyet notunun (4’lük sistem dışındaki mezuniyet notları YÖK Çevirim Tablosuna göre hesaplanır) yüzde 30’u dikkate alınarak saptanacak. Başarı değerlendirme notuna göre sıralama yapılarak, başarı değerlendirme puanları 4 üzerinden ilan edilecek.

Kesin kayıt işlemleri online olarak yapılacak. Kazanan adaylar 22 Ocak 2021 saat 17:30’da sbe.sakarya.edu.tr adresinden duyurularak kesin kayıt işlemleri için detaylı bilgilendirme yapılacak.

2020-2021 Bahar Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Öğrenci Alım İlanı İçin Tıklayınız.

2020-2021 Bahar Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenci Alım İlanı İçin Tıklayınız.

2020-2021 Bahar Yarıyılı Doktora Öğrenci Alım İlanı İçin Tıklayınız.

Online Başvuru İçin Tıklayınız.

44.859 kez görüntülendi.