“Yüksek Derece” Sergisi Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu

26.10.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Seramik ve Cam Bölümü Öğr. Gör. Güner Dönmez’in “Yüksek Derece” isimli ilk kişisel sergisi açıldı.

STMF Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılışını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Dönmez’in ödül aldığı vitrifiye sağlık ürünlerinin de yer aldığı sergiye Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dekan Yardımcıları Doç. M. Hülya Doğru, Dr. Öğr. Gör. Dicle Öney, akademisyenler ve öğrenciler yoğun bir ilgi gösterdi.

Adını yüksek dereceli pişirim ile şekillendiren ürünlerden alan sergide Öğr. Gör. Dönmez vitrifiye ürünler hakkında önemli bilgiler içeren bir konuşma gerçekleştirdi. Güner’in son dönem çalışmalarının da yer aldığı sergi,  gündelik hayatta sıklıkla kullanılan vitrifiye ürünleri gerek işlevsel açıdan gerekse minimal tasarım çizgisiyle kullanıcılara alternatifler sunmayı hedefliyor.

Sergi, 4 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilir.