YTB Öğrencileriyle ‘Potansiyel Mezun Çalışmaları’ Toplantısı

YTB Öğrencileriyle ‘Potansiyel Mezun Çalışmaları’ Toplantısı
21.02.2022
1.003
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, (SAÜ) Uluslararası Öğrenci Merkez Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Türkiye Mezunları Koordinatörlüğü işbirliğinde SAÜ’de okuyan YTB bursiyerlerine yönelik mezun toplantısı düzenlendi.

‘Potansiyel Mezun Çalışmaları’ programının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, dünyanın birçok ülkesinde yaptıkları saha çalışmalarında ve ziyaretlerinde üniversitemizden mezun olan öğrencilerle karşılaştıklarını, bu öğrencilerin Sakarya Üniversitesine duydukları aidiyet duygularından etkilendiklerini ve Türkiye Mezunları Derneği adı ile bir çatı altında toplanmalarından duydukları memnuniyetleri ifade etti.

Katılımcı öğrencilerden de aynı faaliyetlere devam etmelerini isteyen Prof. Dr. Tonguç, öğrencilerin memleketlerine döndüklerinde SAÜ’yle olan akademik ve teknik işbirliklerini güçlendirmelerinin önemini vurgulayarak bunun ülkeler arasındaki olumlu etkileşime olacak katkılarını dile getirdi.

SATSO adına söz alan Doğan Çatalbaş, Sakarya şehrinin ihracat potansiyelini belirterek, Sakarya Üniversitesinde okuyan uluslararası öğrencilerle bu anlamda yaptıkları iş birlikleri ve ortaya çıkan olumlu sonuçlar hakkında bilgi verdi. YTB uzmanları yaptıkları sunumla uluslararası ölçekte mezun bursiyerler ile olan çalışmaları ve verdikleri destekler hakkında açıklamalarda bulundu.

Programda, geleneksel hâle getirilen akademik çalışmalar, sanatsal ve kültürel faaliyetler, sportif aktiviteler gibi 6 farklı alanda verilen ödülleri günümüze kadar kazanan mezun öğrencilerin hayat hikâyeleri video görseller ile katılımcılara aktarıldı.

Katılımcı öğrenciler Sakarya Üniversitesinde eğitim almaktan çok mutlu olduklarını belirterek, bu imkânı kendilerine sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne olan şükran duygularını ifade ettiler. Eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde eğitim ve kültür elçileri olarak çalışmalarının ortaya çıkaracağı olumlu tabloya mutlaka katkı sunacaklarını dile getirdiler.

Program, Psikolog Gülnur Ayşe Er‘in “Stres Yönetimi Eğitimi” başlıklı semineri ile sonlandırıldı.


1.003 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.