YÖK-Yabancı Dil Eğitim Bursu

YÖK-Yabancı Dil Eğitim Bursu
25.03.2019
916
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığınca verilen Yabancı Dil Eğitim Bursu için 2019 yılı başvuruları başladı.

YÖK tarafından bu yıl burs almaya hak kazanan öğretim elemanlarına 2 ay ile 6 ay arasında aylık 3 bin 500 TL destek sağlanacak. İlk kez geçen sene verilmeye başlanan burs ile devlet üniversitelerindeki doktoralı öğretim elemanlarının yurt dışında bir yabancı dil kursuna katılarak sahip oldukları yabancı dil bilgi ve becerilerini geliştirebilmelerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

YÖK-Yabancı Dil Eğitim Bursu ile üniversitelerdeki eğitim ve araştırma faaliyetlerinde niteliğin ve kalitenin artırılması yanı sıra, 2018-2022 Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi’nde yer alan eylem planı çerçevesinde, Türk akademisyenlerin yabancı dilde ders verme kapasitelerinin artırılması da planlanıyor.

Kimler başvurabilir?

Burs programı kapsamında 2018 yılında yapılan ilk çağrı neticesinde, devlet üniversitelerinde doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya doktor öğretim üyesi kadrolarında görev yapmakta olan öğretim elemanlarının başvuruları YÖK tarafından değerlendirildi. Bursu almaya hak kazanan öğretim elemanları, İngiltere, Amerika, Kanada, Malta, Almanya, Fransa gibi uluslararası akreditasyona sahip dil okullarında katıldıkları İngilizce, Almanca ve Fransızca dil eğitimleri için 2 ila 6 ay arasında aylık 2 bin 500 TL burs ile desteklendi.

YÖK-Yabancı Dil Eğitim Bursu kapsamında 2019 yılı için çağrıya çıkılacağı belirtildi. Burs programının ikinci çağrısı olan burslara; son 5 yıl içinde YÖKDİL, YDS, E-YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından en az 45 veya en fazla 70 aldığını belgeleyen, Araştırma Üniversiteleri ve Aday Araştırma Üniversitesi dışındaki devlet üniversitelerindeki doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya doktor öğretim üyesi kadrolarında görev yapmakta olan öğretim elemanları başvurabilecek.

3 bin 500 lira verilecek

Burstan yararlanmak isteyen öğretim elemanlarının seçimleri üniversiteler tarafından yapılarak, yabancı dil eğitimi alması uygun bulunan öğretim elemanlarının bilgileri en geç 17 Mayıs Cuma akşamı mesai bitimine kadar YÖK’e bildirilecek. Üniversite çeşitliliği ve bütçe imkânları dikkate alınarak kesinleşen liste üniversiteler tarafından açıklanacak.

YÖK tarafından bu yıl bursu almaya hak kazanan öğretim elemanlarına 2 ay ile 6 ay arasında aylık 3 bin 500 TL burs desteği sağlanacak.

25-03-2019 / ST
916 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.