Yerel Basında Bugün (22 Eylül 2011)

22.09.2011

22 Eylül 2011 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Zabıta aracını seyyar tezgahı yaptılar!”

Adapazarı’nda yaşanan olayı duyanlar; “Yok daha neler” demekten kendilerini alamadılar.

ADAPOSTASI

“Güney Terminal kapanıyor”

Şu anda hizmet veren Güney Terminali, 29 Eylül Perşembe gecesi kapanıyor.

ANADOLU

AKP Gençlik Kolu Başkanı’ndan düşünce ve Türk subayına büyük hakaret dolu sözler!

“AKP’li başkandan “iğrenç” sözler!”

Tasdikname ile gündeme gelen AKP Kaynarca Gençlik Kolu Başkanı Bertu Yıldız, Facebook’da, “Menderes’e çay ikram eden subay ve solcular hakkında ağır hakaretlerde bulundu.

BİZİM SAKARYA

Prof. Dr. Mehmet Durman hazırlıkları tamamladı.

“2nci üniversite SBB’yi bekliyor”

İnan Vakfı tarafından Kuyudibi’ne kurulacak üniversitenin temeli, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin (SBB) 1/5000’lik planı çözmesinden sonra atılacak.

SAKARYAHALK

Verimli tarım arazilerinin sanayi imarına açılması konusunda Şenoğlu bazı kurumları topa tuttu:

“Sanayiciler 3. Sınıf arazileri kullansınlar”

Sakarya’nın tarım arazileri konusunda çok hassas olması gerektiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu “ Bu arazileri korumak sadece bizim görevimiz değil. Gitsinler, 3. Sınıf arazilere sanayileşme yaptılar” diyerek tepki gösterdi.

YENİGÜN

Terminaldeki iş yerleri için başvuru çok olunca, şartname değişiyor.

“Belbaş’ tan açık ihale”

Büyükşehir Belediyesi’nin, 30 Eylül itibariyle hizmete sunacağı Dörtyol’daki yeni terminal binasında bulunan işyerlerinin yoğun talep üzerine açık arttırma usulü ile kiraya verileceği öğrenildi.

YENİHABER

“Yardımcı ders kitabı eziyeti”

Okullarda yardımcı ders kitabı konusunda yapılan yönlendirme velileri bunalttı. Bakanlığın “Baskı yapmayın” genelgesine rağmen 50-100 TL2ye yardımcı kitap almak zorunda kaldıklarını söyleyen veliler, Milli Eğitim’e tepkili.

YENİSAKARYA

“Göçebelikten kurtuluş”

Bugüne kadar Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 4,5 ve 6. Sınıf öğrencileri, eğitimlerini bundan böyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayarak lejyoner öğrenci olmaktan kurtulacak.

22/09/2011 – Adil Bical