Yerel Basında Bugün (14.08.2013)

14.08.2013

14.08.2013 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Hayvan besicilerine belediyenin verdiği pahalı su ve tarım arazilerindeki 18 uygulamasına tepki çıktı

“Tarımsız kalkınma olmaz”

ADAPOSTASI

Prefabrike kentler nihayet tarih oluyor

“Elveda Dernekkırı”

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından TOKİ’ye yaptırılan konutların kuraları çekildi. Kuralarda Dernekkırı ve Alancuma Prefabriklerinde oturan 186 kişi konut hakkı kazandı. Hak sahipleri konutlarına geçince 13 yıllık prefabrik kent nihayet tarih olacak.

BİZİMSAKARYA

Fahri Trafik Müfettişleri ve MOBESA kameraları affetmiyor

“Ceza kabus haline geldi”

Sakarya’da görev yapan ve sayıları yaklaşık 470’i bulan Fahri Trafik Müfettişleri’nin kestiği cezalar sürücüleri bıktırdı.

SAKARYAHALK

“60metrede iki gün”

Önceki akşam saat 20.00 sularında baz istasyonuna çıkan sağır ve dilsiz şahsı indirmek için AKUT ekibi olay yerine geldi. Baz istasyonunda bulunan kişiyi ikna etmek için uzun süre dil döken ekibin de uğraşları boşa çıktı

YENİGÜN

Fiskobirlik piyasanın üzerinde peşin para ile alıma başladı

“Fındıkçıya + para!”

Fındık alımı için piyasaya giren Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik) Başkanı Lütfi Bayraktar, “İlk fındığı dün itibariyle aldık. Piyasanın 10 kuruş, 20 kuruş ve 50 kuruş üzerinde peşin paraya alımlar sürecek” dedi.

YENİHABER

Merkezdeki okulları yıkıp otopark yapacaklar

“Yaman çelişki”

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan Ulaşım Planı şehir merkezindeki okul alanlarının otoparka dönüştürülmesini öngörüyor. Oysa Büyükşehir Belediyesi şu an Kent Park’a okul inşa ediyor.

YENİSAKARYA

“Kılıç’tan yeşil ışık”

AK Parti İl eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi Fevzi Kılıç, yerel seçimde başkan adayı olacağının sinyalini verirken, “Bütün belediyeleri alacağız. Çünkü seviliyoruz” dedi.

14.08.2013- A.T.