Yerel Basında Bugün (10.04.2012)

Yerel Basında Bugün (10.04.2012)
10.04.2012
976
A+
A-

10.04.2012 Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Fİ-Yapı üniversiteyi kurmadan konut projesine başlamayacak

“Fi-Yapı’nın beklediği izin çıktı önce üniversite sonra konut”

Fi-Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan’ın, şehre olan sorumluluğundan dolayı İnan Üniversitesi’ni kurmadan Dağdibi’nde konut projesine başlamayacağı öğrenildi.

ADAPOSTASI

Bakanlıklar arası yazışmaları bir türlü bitiremediler

“Destek parası bürokrasiye takıldı!”

Mart ayı ortasında veya Nisan ayının ilk haftasında yapılması beklenen ancak bürokrasi engeline takılan Alan Bazlı Fındık Destek primleri en geç Cuma günü ödenecek.

ANADOLU

“Fi Yapı ya var vatandaşa yok!”

Vatandaşa özel imar vermeyen Büyükşehir Belediyesi kişiye özel düzenlemelerden birine daha imza attı. İmara kapalı olduğu halde 350 dönüm yer satın alan Fi Yapı’nın alanını açarak 24 metre yapılaşma izni verildi. Yol seviyesi de hesaba katılırsa Fi Yapı kurmayı düşündüğü oteli 10 kat’a kadar yapabilecek.

BİZİMSAKARYA

“Muhalefet hareketli”

İlçe kongrelerini tamamlayan CHP ve MHP’de gündem il kongrelerine kilitlendi. Her iki partinin bol adaylı il kongreleri muhalefet cephesindeki siyaseti de hareketlendi. MHP il kongresi 2 adayla giderken, CHP’de ise şimdiden il başkan aday sayısı 4 oldu.

SAKARYAHALK

“2. Üniversite geliyor”

Büyükşehir Belediyesi Meclisi gerçekleştirildi. Toplantıda önemli kararlar alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Dağdibi’nde yeni bir değişikliğe gidildiğini belirterek, söz konusu 357 dönümlük arazide, ikinci bir üniversite, otel, konutlar, özel eğitim merkezleri, sağlık tesisleri ve dini tesisler yapılmasının planlandığı açıklandı.

YENİGÜN

357 dönümlük araziye, 5 bin 150 konut ile özel üniversite yapılacak

“Fi-Yapı’ya imar izni”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında, Fi-Yapı’ya ait Dağdibi’ndeki 357 dönümlük araziye 5 bin 150 konut ile özel olacak ikinci üniversite ve otel yapılması için imar izni verildi.

YENİHABER

Dağdibi’nde çok katlı yapılaşmaya meclisten izin çıktı

“Fi-Yapı’ya 6 kat”

Büyükşehir Meclisi, Fi-Yapı’nın Dağdibi’ndeki 357 dönümlük arazisini imara açtı. Şehir merkezinde vatandaşa 2 kat izni verilirken, Fi-Yapı Dağdibi’nde 6 katlı otel ve çok katlı binlerce konut yapacak.

YENİSAKARYA

“Fi-Yapı’ya onay war”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nden, Fi-Yapı’nın Dağdibi’nde kuracağı üniversite kampusu, otel ve konut yaşam alanları için onay çıktı, ancak görüşmelerde sert tartışmalar yaşandı.

10/04/2012 MA

 
976 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.