Yerel Basında Bugün (09.06.2013)

09.06.2013

09.06.2013 Pazar günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Kentsel Dönüşüm’ün ardından ilçe mezarlıkları için dönüşüm çalışması başlatılarak tek tip mezar düzenine geçiliyor.

“Hendek’te ahiretsel dönüşüm”

ADAPOSTASI

Ak Parti’de Akyazı Belediye Başkanlığı için yarış erken başladı.

“Nail Kahveci adaylığını açıkladı”

Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Nail Kahveci yerel seçimlerde aday adayı olacağını açıkladı. Kahveci’nin açıklaması siyasi çevrelerde zamanlama hatası olarak yorumlandı.

BİZİMSAKARYA

Zincirleme kefillik, yurttaşları borçlu hale getirmişti

“El konmuş topraklar köylülere iade edildi”

Kocaali’nin bazı köylerinde çiftçiler, kredi borçlarını ödeyemedikleri için bankanın el koyduğu tarlalarını, kredi borçlarını yeniden yapılandırarak geri aldı.

SAKARYAHALK

“Dönerciler uyarıldı”

Adapazarı’nda döner satan esnafa zabıta tarafından uyarı amaçlı denetleme yapıldı. Denetime katılan SESOB Başkanı Hasan Alişan “Esnafımızı uyarı amaçlı gezdik, Bir sonraki denetimlerde uyardığımız yerler eksiklerini tamamlamadıysa cezai işlem uygulanacak” dedi

YENİGÜN

Yatırımcılar teşvik alıyor ama tüm sözler kâğıtta kalıyor

“Söz car icraat yok!”

Sakarya’ya gelen yatırımlar ve yapılan çağrılara rağmen, tablo hiç de söylendiği gibi gözükmüyor. Bakanlığın verilerine göre teşvikte 2. Bölge’de yer alan Sakarya’ya yatırım var ama istihdam yok.

YENİHABER

“Serbest kıyafette karar velilerin”

Okullarda serbest kıyafet düzenlemesiyle ilgili konuşan Vali Mustafa Büyük, her okulda anket çalışması başlattıklarını belirterek, “Velilerin yüzde 60’ı forma isterse biz de bu doğrultuda hareket edeceğiz” dedi.

YENİSAKARYA

“Yavuz: Kan Dökülmesin”

Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Taksim Gezi Parkı’nda başlayarak başka illere de sıçrayan protestoların kompleks bir olay olduğunu ve kan dökülmesinden endişe duyduklarını söyledi.