Yerel Basında Bugün (08.12.2011)

Yerel Basında Bugün (08.12.2011)
08.12.2011
784
A+
A-

8 Aralık 2011 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Sakaryalılar endişeli ‘Adapazarı Şeker Fabrikası elden gidiyor mu?’

“Hani verdiğiniz sözler!”

Şeker kota sorununa çözüm getiremeyen milletvekilleri, sözlerinin unuttular. Seçim öncesi fabrikayı tek tek ziyaret eden, ziyarette de boy boy fotoğraf çektirip bu baca tütecek diyen vekillerden çıt yok.

ADAPOSTASI

Toçoğlu ‘Orta hasarlılarla ilgili kanun ve vicdanımız ne emrediyorsa onun gereğini yapıyoruz’^

“Hesabını veremeyiz”

Toçoğlu, ‘Olası bir deprem anında hasarlı binalar yıkılırsa, içinde oturanlar enkaz altında can verirse, kolumuza kelepçe takıp, bizi hapse atarlar. Ayrıca vicdanımıza bunun hesabını da veremeyiz” dedi.

ANADOLU

Elektrik ve suları kesilen binalarda oturan vatandaşlar yargıya başvuruyor.

“Haklarını mahkemede arayacaklar”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, orta hasarlı binaların hemen yıkılmayacağını kaydederek, ‘Yargıya müracaatlar var. Tehlikeli olmadığı ortaya çıkarsa buna da saygılıyız. Zaten hemen yıkıma başlamıyoruz. Yani ilk önce insanların için yaşamasını önleyip kamu hizmetlerini durduruyoruz. Sonra kişilere yaşamasını uyarıda bulunacağız. Kararlar vereceğiz, tebligatlar yapacağız.’ Dedi.

BİZİMSAKARYA

Alifuatpaşa Halkı mahalle olmak istemiyor.

“İlçe olma mücadelesi”

Alifuatpaşa Beldesi yeni Büyükşehir yasa tasarısıyla Geyve’ye bağlanırsa mahalle konumuna gelecek. Mahalle olmak istemeyen Alifuatpaşa Beldesi il.e olmak için 7’den 77’ye mücadele veriyor.

SAKARYAHALK

“Taviz yok”

Adapazarı’nda Marmara Depreminde orta hasarlı hale gelen binaların, elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmesiyle ilgili çalışma devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, mevsim itibariyle çalışmaları çok da gönüllü yapmadıklarını anacak, bu konuda kesinlikle taviz verilemeyeceğini söyledi.

YENİGÜN

Bulvar trafiğe kapanacak mı? Dr. Nuri Bayar caddesi trafiğe açılacak mı?

“Yok böyle bir şey!”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, halkın arasında trafikte yeni bir düzenleme yapılacağına yönelik hızla yayılanların bir söylentiden ibaret olduğunu ifade etti.

YENİHABER

Prof. Akın Özalp: Az hasarlılar risk altında.

“Deprem yorgunu binalara dikkat”

Elektrik ve suyu kesilen orta hasarlılardan sonra az hasarlı binalarla ilgili de uyarı geldi. Prof. Dr. Akın Önalp “Benim binam az hasarlı, bir şey olmaz demeyin. Risk altındaki az hasarlılar da depremde yıkılabilir” dedi.

YENİSAKARYA

Hasarlı binalardan çıkacaklara merkezde ev yok gibi…

“İstikamet Yenikent!”

Kent merkezinde hasarlı binalarda oturanların talebini karşılayacak düzeyde boş konut bulunmadığı, Yenikent bölgesinde ise uygun kiralarla bol konut olduğu belirtildi.

08/12/2011- Büşra Ergün


784 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.