Yerel Basında Bugün (07 Eylül 2011)

07.09.2011

07 Eylül 2011 Çarşamaba  günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Hendek ve Serdivan’daki Atatürk Anıtları’nın arasında uçurum kadar far var.

“Güzel ve Çirkin!”

Hendek meydanındaki muhteşem Atatürk Anıtı’nı görenler, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi tebrik ederken, Serdivan’daki görenler ise tam anlamıyla şok oluyorlar.

ADAPOSTASI

“Zamanlama hatası

Ak Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, şehir içi trafiğinde yapılan düzenlemelerin olumlu sonuç vereceğine inandığını ifade ederek, “Ama geçiş sürecinde zamanlama hatası yapıldığını düşünüyorum” dedi.

ANADOLU

“Sakarya’nın geleceğine yatırım”

Başkan Zeki Toçoğlu, Eski Yayla Havzası’nda yapılacak baraj için müjdeyi verdi.

BİZİM SAKARYA

Kişi başı gelirde Bolu 1’nci, Kocaeli 2’nci, Sakarya ise 14’üncü durumda.

“Fark Yedik!”

Kiralama Danışmanlık Merkezi, alışveriş yatırımı için en uygun şehirler tespitinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Komşularımız ilk ikide yer alırken, Sakarya 14’üncü sırada.

SAKARYA HALK

Et Balık Kurumu ithal et anlaşmasını yaptı. Kurban Bayramında sadece Sakarya’ya 3 bin hayvan gelecek.

“İthal kurbanlıklar geliyor”

Yerli üreticileri bitirme noktasına getiren ithal kurbanlık hayvanlar bir zamanlar büyük kentlerin et ihtiyacını karşılayan, Sakaryalı üreticileri de bitirme noktasına getirdi. İlimize 3 bin ithal kurbanlık hayvan geliyor.

YENİGÜN

Okul kantinlerinde gıda satışına getirilen kısıtlama, esnafı menün etmedi.

“ “Dadı değil, esnafız” ”

Adapazarı Kantinciler, Kitap ve Kırtasiyeciler Odası üyeleri, 2011 – 2012 Eğitim ve Öğretim Yılı öncesindeki toplantılarında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okullarda satılan gıda malzemelerinde kısıtlamaya gitmesine tepki gösterdiler.

YENİHABER

Bankaların işlemler için aldıkları ücretler tepki topluyor.

“Bu bir soygun mu?”

Hukuki hiçbir dayanak olmamasına rağmen bankalar tüm vadesiz hesaplarından, hesap işletim ücreti altında para kesiyor. Mahkemelerin çok sayıda kararına rağmen hukuksuz uygulama devam ediyor.

YENİ SAKARYA

“Erenler’de 18 depremi”

Erenler Belediyesi yaptığı 18 uygulamasıyla insanları birbirlerinin işyerlerine hissedar yaptı. Mahkemede belediye tarafından bir savunma yapılmazken, bölgedeki arazi fiyatlarındaki yükseliş “birilerine rant kapısı mı aralanıyor?” sorusunu gündeme getirdi.

07/09/2011 – Adil Bical