Yeni Eğitim-Öğretim Yılı 18 Eylül’de Başlıyor

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı 18 Eylül’de Başlıyor
14.09.2017
955
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının açılışı 18 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçlarının Ağustos ayı başında açıklanmasıyla birlikte kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 14-18 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri, Eğitim, Fen-Edebiyat, Sanat, Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İlahiyat, İletişim, İşletme, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Siyasal Bilgiler, Spor, Teknoloji ve Tıp fakülteleri ile Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na toplam 7 bin 343 öğrenci kayıt yaptırdı. Buna göre öğrencilerin yaklaşık yüzde 99’u kazandıkları bölümlere kayıt yaptırmış oldu.

Sakarya, Sağlık Hizmetleri, Adapazarı, Akyazı, Ali Fuat Cebesoy, Arifiye, Ferizli, Geyve, Hendek, Karasu, Kaynarca Seyfettin Selim, Kırkpınar Turizm, Pamukova ve Sapanca meslek yüksekokullarında ise kayıt yaptırmaya hak kazananlardan 3 bin 977 aday, kazandıkları programlara kayıt yaptırdı.

Ailemizin yeni üyelerine başarılar diliyoruz

SAÜ ailesine yeni katılan öğrencileri üstün başarılarından dolayı tebrik eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kurum olarak öğrencilerin kampüs içi ve kampüs dışı ortamlarda sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını önemsediklerini ifade etti. Üniversite olarak yüksek nitelikli bir eğitim ve öğretim aracılığıyla öğrencilerin hayatlarının en verimli dönemlerinden birinde onlarla birlikte yeni bilgiler üretmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerin doğru bir tercih yaptıklarını ifade ederek, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlere açık, değişime ayak uydurabilecek, liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Rektör Elmas, bu niteliklerle yetişen gençlerin gelecekte ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklarını ve dış ülke algısını yönetme konumuna geleceklerini söyledi.

Öğrencileri her yönden destekliyoruz

Öğrencilerin gelişmesinde ve değer kazanmasında derslikler, kütüphane ve sosyal alanların yanında barınma mekânlarının da artık önem kazandığına dikkat çeken Prof. Dr. Elmas, şunları söyledi: “7 /24 devam eden öğrenme faaliyetinde sosyal ve akademik olarak gelişim için öğrencilerimizin toplu barınma mekânlarında kalmaları çok önemli. Dünyanın pek çok üniversitesinde ilk iki yıl yurtlarda kalma mecburiyeti bulunmakta. Öğrencilerin tek kişilik apart dairelerde kalmaları, hem kültürel, hem de yetişme anlamında kendilerine bir katkı sağlamayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin yurtlarda kalmalarını istiyoruz.”

Üniversitemiz her alanda yükseliyor

Sakarya Üniversitesi olarak son 5 yılda birçok başarılı çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Rektör Elmas, dünyadaki akreditasyon kurumlarına büyük oranda uyumlu bir kalite ve akreditasyon modeli geliştirdiklerini, bölümlerin rahatlıkla herhangi bir kurumdan akreditasyon alabileceğini ifade etti. 40’dan fazla programın akredite edildiğini kaydeden Elmas, “Şu anda Türkiye’de en çok akredite olmuş programa sahip üniversiteyiz” ifadelerini kullandı.

2015 yılında EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü aldıklarını, bu ödüle sahip tek devlet üniversitesi olduklarını belirten Prof. Dr. Elmas, şunları söyledi: “2013 yılında Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü almıştık. Ulusal düzeyde bu başarıları elde eden tek üniversite olarak, 2015 yılında aldığımız EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü ile başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Bunların yanında Avrupa Birliği’nce verilen ECTS ve DS etiketlerini ikinci kez alan tek üniversiteyiz. Bu süreçte proje ve yayın sıralamamız da üç kat arttı. Sakarya Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisimizin katkılarıyla dış kaynaklı projelerimiz hızla artıyor.

Üniversitemiz, bu yıl Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından dış değerlendirme sürecinden de başarıyla geçti. Kurul, üniversitemizi kalite güvence sistemi, kurum vizyonu, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı, yönetim sistemi ve kurumsal karar alma süreci alanlarında mevcut durumların yeterli ve geliştirmeye açık yönleri gibi birçok açıdan değerlendirerek bu sonuca ulaştı.”

Sıralamalarda üstteyiz

Sakarya Üniversitesi olarak TÜBİTAK tarafından Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde üst sıralarda yer aldıklarına dikkat çeken Elmas, “Üniversite olarak iyi mezunlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Sıralamalarda da en üstte olmak için ellerinden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi. Türkiye sıralamasında 2011 yılında 70. sıralarda oldukları bilgisini veren Rektör Elmas, “Üniversite sayısı yüzde 50 artmasına rağmen bu yıl 30’lara geldik. 20’lere gelmeyi hedefliyoruz. Girişimcilik endeksi sıralamasında 3 sene önce yoktuk. Şu anda 24’deyiz. 15’inci sırayı hedefliyoruz” diye konuştu.

14-07-2017 / ST
955 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.