Fen Fakültesi Öğrencisinden Birincilik Derecesi

Fen Fakültesi Öğrencisinden Birincilik Derecesi
12.10.2023
1.126
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen proje yarışmasında, ” Genç Katılımlı Proje ve Girişimcilik Atölyesi 2023 Fikirden Girişimciliğe ” temasında Sakarya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencilerinden Sena Nur ÇETİN ‘’Ayarlanabilir Süreli Gece Lambası’’ projesi ile Birincilik Ödülü’ne layık görülmüştür.

Öncelikle küçük ya da büyük her türlü “Başarım ancak Allah’ın yardımı iledir.” (Hûd/88) ayeti ile yola çıktığını belirten Sena Nur ÇETİN, özellikle küçük yaştaki çocuklar ve yaşlılar tarafından yoğun bir şekilde kullanılan ve gece boyunca kullanımı nedeniyle uyku kalitesini düşürdüğü ve enerji sarfiyatını artırdığı bilinen gece lambasının geliştirilerek daha faydalı bir kullanımının olabileceği fikriyle projesini hazırlamıştır. ‘Ayarlanabilir Süreli Gece Lambası’ projesi; özgünlüğü, enerji sarfiyatını azaltması, uyku kalitesini artırması ve az bir maliyetle ticarileşme potansiyeli olması gibi nedenlerle üretime dönüştürülmeye açık bir projedir. Bu bağlamda bu proje kapsamında uykuda salgılanan herhangi önemli bir hormonu etkilemeyecek, enerji tasarrufu sağlayacak ve özgün bir ürün tasarlanmış, yarışma sürecinde belli aşamalardan geçerek girişimcilik alanı, yenilikçi ürün kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştür.

Birincilik ödülünün sahibi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencimiz Sena Nur ÇETİN son olarak, yarışma sürecinde her daim yanında olan ailesine; desteklerini esirgemeyen başta Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan YAKUT ve Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre TABAR olmak üzere tüm Fizik Bölümü öğretim üyelerine; ve özellikle projenin fikir geliştirme ve ürün oluşturma aşamalarında yaptıkları yardımlar ve destekleri nedeniyle Doç. Dr. Sadık BAĞCI, Doç. Dr. Hüseyin Yasin UZUNOK ve Arş. Görevlisi Halime YARAR’a teşekkür ettiğini belirtmiştir.

 

 


1.126 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.