Yabancı Dilde Tercih İngiltere Olmalı

Yabancı Dilde Tercih İngiltere Olmalı
01.11.2017
1.113
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından “Yurtdışı Eğitim Günleri” adlı etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak yurtdışı eğitim danışmanları Ender Tetik ve Yenal Cengiz katıldı.

C1 seviyesi önemli

Öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Ender Tetik, İngilizce öğrenimi ve İngilizce dil seviyeleri konularında bilgiler verdi. Tetik, “İngilizce seviyenizi C1 seviyesine getirmediğiniz sürece gerileme göreceksiniz. Fakat C1 seviyesine geldiğinizde gerileme çok mümkün değildir” dedi. İş bulmada İngilizcenin önemine vurgu yapan Tetik, “İş bulabilmeniz için olmazsa olmaz şartlardan biri İngilizcedir. Kendinize ikinci dilin sonrasında bir de üçüncü dil eklerseniz, en fazla 5 yıl içinde istediğiniz pozisyona ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Yurtdışı eğitimleri

Yurtdışı eğitim danışmanı Yenal Cengiz ise konuşmasında yurtdışı eğitimleri hakkında bilgi verdi. Yurtdışı eğitimlerinin çalıştığı kurumda “yurtdışı dil okulları” ve “yurtdışı yaz okulları” olmak üzere iki şekilde uygulandığını belirten Cengiz, dil okullarının 18 yaş ve üzeri için, yaz okullarının ise 18 yaş altı için geçerli olduğunu söyledi.

Dilde tercih İngiltere olmalı

Cengiz, yurtdışı dil okulu için Amerika, İngiltere, İrlanda, Kanada ve Malta şehirlerinden isteğe göre belirlenebildiğini ifade ederek, “Bence en iyi seçenek İngiltere. Hem ulaşım açısından yakın, hem de dil açısından size daha çok katkı sağlar” dedi. Cengiz, diğer ülkeler ile ilgili de öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi.

Dili kullanmak gerekli

İngilizce eğitimi için zaman kaybedilmemesi gerektiğini söyleyen Yenal Cengiz, kısa süreli de olsa yaz dönemlerinde yurtdışına gidilmesinin çok faydalı olacağını söyledi. Cengiz, “Dil öğrenimi yurtdışına bir kere gidip gelme ile halledilebilecek bir iş değil. İngilizce hep taze tutulmalı. Zaman kaybetmemek en mantıklısı” diye konuştu.

Kültür şoku yaşıyorsunuz

Yenal Cengiz, İngilizce eğitimi için en az 8 haftalık bir program gerektiğini ifade ederek, “Dil eğitimi amacıyla yurtdışına gittiğinizde ilk 10-12 gün kültür şoku yaşadığınız için derslere odaklanamıyorsunuz. Bu yüzden ilk iki haftanız verimsiz geçiyor. En az 8 haftalık bir eğitim aldığınızda kendinizi bir kur üste çekersiniz” şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

01/11/2017 – GP


1.113 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.