Veysel Demirci Üniversitemize Konuk Oldu

Veysel Demirci Üniversitemize Konuk Oldu
25.02.2022
1.080
A+
A-

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencilerinin düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ adlı programa konuk oldu. Yıllar sonra üniversite çatısının altında gençlerle buluşmaktan çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirten Veysel Demirci gençlere girişimcilik hakkında tavsiyelerde bulundu.

Gençlerin önce hedef belirlemesi gerektiğini vurgulayan Veysel Demirci, “Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Yapmak istediğimiz iş ne? Ben ne olacağım? Sorularına yanıt bulmanız gerekmektedir. Bunları iyi düşünüp planlamak gerekiyor” dedi.

McLuhan’ın dünyayı küresel bir köye dönüştüğü tespitine değinen Demirci, “Dünyayı teknolojiyi bilimi iyi takip etmek gerekiyor. Çok hızlı gelişiyoruz. Uzay çağını yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Yapılacak her işte iletişimin esas unsur olduğunun altını çizen Demirci, “Yapacağınız işlerde kendinizi ifade etmekten çekinmeyin. Yanlış yapabilirsiniz hata yapabilirsiniz eksik olabilirsiniz ama mutlak suretle iletişim halinde olun. İyi bir bilgi birikiminiz olsun. Bilgi birikimi olmadan bir iş yapabilmeniz mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

“Zor kazanma bir bedeldir”

Türk şirketlerinin 20-30 yıl ayakta kalabildiğini hatırlatan Demirci, ikinci kuşağı yetiştirmenin önemini vurgulayarak, “Öncelikle ilk kuşağın eğitimli ve donanımlı olması lazım ki ikinci kuşak ilerleyebilsin” dedi. İş hayatında insanlara dokunmanın verdiği manevi hazzının maddi kazançlardan daha önde olduğunun altını çizen Demirci, “Zor kazanma bir bedeldir, Yanımızda iyi günde kötü günde olanları unutmamız lazım. Çünkü bir gün geriye döndüğünüz zaman bu insanlara veya sevdiklerinize ihtiyacınız olacaktır” diye konuştu.

“Zamanı kullanmayı öğrenin”

Konuşmasının devamında Veysel Demirci şöyle konuştu:

“İki türlü yoksulluk var. Bir ekonomik yoksulluk. Diğeri de zaman yoksulluğu. Bir süre sonra eşinize çocuğunuza dostunuza sevdiklerinize zamanınız olmayacak çok büyük bir yoksulluk yaşayacaksınız onun için zamanı önce verimli ve planlı kullanmayı öğrenin. Zaman, çok önemli bir kavram. İyi planlayamazsanız sürekli iş değiştirmek zorunda olursunuz. Yorulursunuz, maddi manevi kaybedersiniz, zorlanırsınız.”


1.080 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.