Uzmanından Yalın Üretimin Eğitimi

Uzmanından Yalın Üretimin Eğitimi
15.03.2022
969
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Genç Girişimciler Kulübü (GGK) tarafından “Yalın Üretim Etkinliği” düzenlendi. Yalın üretimin süreçleri ve terimlerinin konuşulduğu etkinliğe, eğitmen Yüksel Bayrak katıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinlikte; yalın düşüncenin gelişimi, problem çözme teknikleri, yalın üretimi doğuran nedenler ve işletmelerdeki genel problemler konuşuldu. Yalın üretimin, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda malzeme ve bilgiyi dönüştüren veya şekillendiren bir faaliyet olduğunu söyleyen Yalın Üretim Eğitmeni Yüksel Bayrak, “Yalın üretime geçmeden önce yalın düşünceden bahsetmekte fayda var. Yalın düşünce bir işletme veya sürecin belirlenmiş ortak bir amaca giderken, işletmenin alt birimlerinin önündeki engelleri çözerek problemlerin görünür hale gelmesini sağlayan ve orada çalışan tüm insanların katılımıyla problemleri çözerek ve durmaksızın ilerlemesini sağlayan sistemdir.” dedi.

Kaliteli üretim için bir ürünün; sürdürülebilir olması, rekabet gücünün ve toplumsal kalkınma ve refah artışının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Bayrak, “Rekabet arttıkça yalınlaşmak zorundayız. Sadece müşterinin istediği ürünleri müşterinin istediği zamanda daha az kaynak harcayarak üretebilmek müşteri için bir değer teşkil ediyor.” ifadesinde bulundu.

Konuşmasına yalın üretim ve yönetim sisteminin temel ilkeleri ile devam eden Bayrak, kitle üretiminden yalın üretime geçmenin koşullarından bahsederek, hemen herkesin yalın üretim örgütlenmesine yepyeni bir soluk getirdiğini söyledi.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


969 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.