Ürdün’de Arapça Yaz Kursu

Ürdün’de Arapça Yaz Kursu
13.07.2016
996
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bir grup öğrenci, Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere Ürdün’e gitti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından düzenlenen ‘Arapça Yaz Kursu’na katılmak üzere Ürdün’e giden öğrenciler, Başkent Amman’da Îvan Dil Enstitüsü tarafından Ceraş Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan 6 haftalık Arapça kursuna katılacak.

Günde dört saat ve haftada beş gün olarak gerçekleşecek kurs süresince Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Arapça hazırlık sınıfını bitirmiş olan öğrenciler, pratik konuşmalarını geliştirme imkânı bulacak. Kurs çerçevesinde öğrencilerin Ürdün’ün Petra, Ceraş, Aclûn ve el-Bahru’l-Meyyit gibi tarihi ve turistik mekânlarına gezi düzenlemeleri ayrıca başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yükseköğretim kurumlarını ziyaret etmeleri de öngörülüyor.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından organize edilen Ürdün Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere giden ve içinde Sakarya dışındaki bazı ilahiyat fakültelerinden öğrencilerin de bulunduğu 50 kişilik kafileye İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Okt. Bayram Demircigil başkanlık ediyor.

Kafileyle birlikte Ürdün’e giden Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın orada kalacağı bir hafta süre içerisinde başta Ürdün, Yermuk, Zerqa ve Al Albayt Üniversiteleri olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yükseköğretim kurumlarını ziyaret etmesi ve yeni akademik işbirliği anlaşmaları imzalanması ve mevcut anlaşmaların uygulama detayları konusunda görüşmeler yapması bekleniyor.

14.07.2016 – YC

 
996 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.