Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Füsun Çağlayan’dan Sergi

26.09.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Resim Bölümü Öğretim üyesi Prof. Füsun Çağlayan’ın “Göl Fragmanları” adlı kişisel sergisi, 23 Eylül – 18 Ekim tarihleri arasında Ankara Geleri Soyut’ta sanatseverlerle buluşacak.

Prof. Çağlayan sergiyle ilgili, “Mitler ve Gölgeler Göl fragmanları, romantik, soyut dışavurumcu, izlenimci kulvarların bilinci ile kuşatılmış uzun süreli bir göl izleği eşliğinde üretilmiş işleri kapsıyor. Gölün seyri beraberinde, tüm kırsalın, periferinin ruhsal kültürel etkileri, fragmanlar halinde yansımaktadır. Optik gerçeklik ve mitsel geçmişten alınan imgeler, bitkilerin sessiz ve karmaşık doğası, kadına ait ortak bilinç altı ile buluşur; imge gölgelerle karşılaşırız. Hayat ve ölümün döngüselliği, ahcarı nebatın yansıması…” şeklinde ifadelerde bulundu.

Sergi, 18 Ekim tarihine kadar Ankara Geleri Soyut A Salonu’nda devam edecek.

ETİKETLER: ,