Üniversitemiz Heyetinden Erzurum Ziyareti

Üniversitemiz Heyetinden Erzurum Ziyareti

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında gerçekleştirilen araştırma ve eğitim iş birliği toplantısı 2 Şubat 2023 Perşembe günü Atatürk Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Abdülkadir Altınsoy, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu, Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Tuba Tatar’dan oluşan Sakarya Üniversitesi heyeti ile Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Keskin, Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Prof.Dr. Hüseyin Özer, Prof.Dr. Mustafa Sözbilir ve Genel Sekreter Dr. Sadık Erdoğan eşlik etti.

Dijital dönüşüm sistemleri, Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda SAÜ uluslararasılaşma vizyonuyla yürütülen akademik çalışmalar, bilimsel araştırmalar ve iş birliği imkânları başta olmak üzere çeşitli konular görüşüldü. Sakarya Üniversitesinin elde ettiği akreditasyon başarıları ve araştırma üniversitesi olma sürecinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşıldı. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesinin Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın öncülüğünde bilim dünyasına ve Ülkemize katkı sunduğunu ifade ederek iki üniversitenin eğitim ve araştırma alanında iş birliğinin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, toplumun üniversiteden beklentilerinin değişmesi nedeniyle üniversitelerin bu değişen ihtiyaçları karşılayacak bir yapıya doğru evrilmesi gerektiğini belirtti ve üniversitelerinin yol haritasını şekillendiren Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin çıktıları ile yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Sürecin detaylarını aktaran Rektör Çomaklı, “Eğitim, araştırma ve toplumsal etki sistem tasarımı uygulama adımlarının üniversitenin tüm birimlerinde uygulanabilmesi amacıyla kısa, orta ve uzun dönem planlarını yaparak iş paketleri oluşturduk. Sahip olduğumuz bu üç misyon alanında çarpan etkisi oluşturmayı ve üniversitenin etkisini böylece genişletmeyi hedefledik. Bahsedilen bütünleşmeyi gerçekleştirmek için 7 katmanlı bir yönetsel model ile çok boyutlu bir proje yaklaşımını geliştirdik. Vermiş olduğumuz eğitimin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akredite edilmesi, sonrasında ise üniversitemizi büyükler ligine çıkaran Araştırma Üniversitesi unvanını almak, Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projemizin doğru bir şekilde tasarlandığı ve uygulamaya koyulduğunun en önemli göstergesidir” ifadelerinde bulundu. Bu süreç boyunca edinilen tüm tecrübeleri paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Rektör Çomaklı, iş birliği içerisinde çalışmaktan ve elde edilen kazanımları tüm detayları ile aktarmaktan memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

BAP’ta gerçekleşen toplantının ardından Atatürk Üniversitesi bünyesinde Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesiyle birlikte kurulan birimler gezilerek yerinde bilgi alındı.

Atatürk Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma sürecinde yürüttüğü akademik ve bilimsel araştırma faaliyetleri ile ilgili istişarelerde bulunulan toplantıda, Sakarya Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi arasında ortak projeler geliştirme hedefine yönelik ikili iş birliği protokolü imzalandı.

Araştırma üniversitesi olma yolunda sistemli çalışmalar yürüten Sakarya Üniversitesi açısından son derece verimli geçen ziyaret sonunda, Atatürk Üniversitesinde yaşanan değişim ve dönüşümün ilham verici olduğunu aktaran Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al: “Birçok konuda öncü olan Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Projesini yakından gözlemlemek ve yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla bu ziyareti planladık. Burada edindiğimiz bilgiler bizler için yol gösterici olacak. Sadece bilgi edinmek için değil aynı zamanda ikili iş birliklerini güçlendirmek için de ziyaret ettiğimiz Atatürk Üniversitesinde bizleri misafir eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu. Rektör Çomaklı ise Sakarya Üniversitesi ile koordineli bir şekilde çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade ederek ziyaretlerinden dolayı Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu.

Atatürk Üniversitesi ziyareti ve iş birliği protokolünün ardından SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve beraberindeki heyet, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörlüğüne ikinci kez atanan Prof. Dr. Bülent Çakmak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektör Al,  Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak’ı tebrik ederek çalışmalarında muvaffakiyetler diledi. Rektör Bülent Çakmak ise ziyaretleri ve güzel dilekleri için Rektör Al ve ekibine teşekkür etti.

Üniversite ziyaretlerinin ardından ise SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve beraberindeki heyet Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti. Üniversite şehir iş birliğinin topluma katkısı üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Sekmen, Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al ve beraberindeki heyete teşekkür etti.


3.352 kez görüntülendi.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.