Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı

19.08.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın teşrifleriyle gerçekleşen Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’na katıldı.

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Al, ‘’ Sakarya Üniversitesi sağlık ailesinin sağlık alanında daha fazla araştırma yapabilmesi, ihtisaslık gerektiren hastalaramıza daha fazla zaman ayırabilmesi, geleceğin tabiplerine daha iyi eğitim verebilmesi ve üniversitemizin hedeflerine daha fazla katkı yapabilmesi için afileye sisteminin ıslahı kaçınılmazdır. Taleplerimizi sabırla dinleyip, tek tek cevap veren Sayın Bakanımız bizi oldukça umutlandırdı. Bu konudaki çabalarından dolayı Sayın YÖK Başkanımıza ve vereceği destekten dolayı Sayın Bakanımıza üniversitem ve şahsım adına teşekkür ederim’’. ifadelerine yer verdi.