Uluslararası Öğrencilerden Coşkulu Türkçe Şöleni

Uluslararası Öğrencilerden Coşkulu Türkçe Şöleni
29.06.2018
1.334
A+
A-

 

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) bünyesinde Türkçe hazırlık eğitimini tamamlayan öğrenciler coşkulu bir ‘Türkçe Şöleni’ ile mezuniyetlerini kutladılar.

Törene uluslararası öğrencilerin yanı sıra, öğrencilerin aileleri, SAÜ personeli ve öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler, Türk edebiyatının önemli temsilcilerinin şiirlerini okudu ve Türk müziğinden söyledikleri şarkı ve türkülerle izleyicileri coşturdu. Endonezyalı bir grup öğrenci kendi ülke edebiyatından meşhur bir efsaneyi Türkçeye aktararak tiyatro şeklinde seyirciye sundu. İzleyenleri duygulandıran gösteri, herkesin beğenisini kazandı.

Etkinlikte konuşan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, 70 farklı ülkeden 350 öğrenciye Türkçe öğrettiklerine dikkat çekerek “Hiç Türkçe bilmeyen öğrenciye orta seviye denilen B seviyesi ve üst seviye denilen C seviyesinde Türkçe öğretiyoruz. Gerek Sakarya’ya, gerekse Sakarya Üniversitesi’ne uluslararası öğrencilerin her geçen yıl rağbeti artmaktadır. Sakarya Üniversitesi yönetimine, ilimizin değerli yöneticilerine, belediyelere teşekkürlerimi sunuyorum. Kısa sürede Türkçeyi ve Türk kültürünü öğretmede üstün çaba sarfeden okutmanlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uluslararası öğrencilere yabancı öğrenci olarak değil de misafir olarak gördüklerini belirten Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ise, bu öğrencilerin Türkiye’nin kültür elçisi olduklarını ve dünyanın her yerinde Türkiye’yi temsil edeceklerini belirterek misafir öğrencilere her türlü konuda destek olduklarını belirtti.

Öğrencilerin okudukları şiir, söyledikleri şarkı ve sergiledikleri tiyatro gösterisiyle izleyicilere Türkçe dolu saatler yaşattı. Gece sonunda dereceye girenlere plaket takdim edildi. Türkçe hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara belgeleri verildi.

29/06/2018 – HAY


1.334 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.