Uluslararası İşgücü Piyasası Analizi Yayımlandı

SESAM, önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Uluslararası İşgücü Piyasası Analizi Yayımlandı
29.06.2020
2.131
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM), Uluslararası İşgücü Piyasası Analizi’ni yayımladı.

Dijital kitap formunda yayımlanan kitapta üç ana bölüm üzerinden dünyadaki işgücü piyasası analiz edildi. Çalışma hakkında bilgi veren SESAM Müdürü Prof. Dr. M. Çağlar Özdemir, “Uluslararası işgücü piyasalarına yönelik incelemeler, yüksek lisans seviyesinde yaklaşık altı yıldır üzerinde odaklandığımız bir konudur. Çalışmalarımız ve değerlendirmelerimizin ana kaynağını Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Küresel İstihdam ve Sosyal Görünüm Raporu oluşturmaktadır. Önceleri sekiz bölgede incelenen uluslararası işgücü piyasası, son yıllarda beş bölge çerçevesinde değerlendirilmektedir. Elinizdeki çalışma, beş bölge çerçevesinde gerçekleştirilen derlemeden oluşmaktadır” şeklinde konuştu.

Kitabın on altı haftada tamamlandığını belirten Özdemir, “Çalışmada Afrika, Amerika, Arap Devletleri, Asya-Pasifik, Avrupa-Merkez Asya olmak üzere toplam beş bölgedeki işgücü piyasası her bir bölge için ayrı ayrı on altı başlık altında incelenmiştir. Söz konusu başlıklar; Toplam GSYİH/GSYİH Göstergeleri, Kişi Başına Düşen GSYİH, Toplam ve Bölgesel Nüfus, Nüfus Göstergelerinin Dağılımı, Yaş Ortalamaları, Aktif Nüfus, İşgücü, İşgücüne Dâhil Olmayan Nüfus, İşgücüne Katılma Oranı, İstihdam/Eksik İstihdam, İşsizlik, Genç İşsizlik, kısaca NEET dediğimiz; Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olmayanlar ve Çalışan Yoksullar olarak sıralanmaktadır” dedi.

Kurumsal sayfadan ulaşılabilir

Konu ile ilgili herkesin SESAM kurumsal sayfasından kitaba ulaşabileceklerini söyleyen Özdemir, “Üç bölümde yapılandırılan çalışmanın ilk bölümü kavramsal çerçeve, ikinci bölümü bölgesel değerlendirme son bölümü ise bölgesel karşılaştırmalara ayrılmıştır. Son dönem küresel işgücü piyasasının bütün olarak incelenebildiği çalışmaya kurumsal sayfamız sesam.sakarya.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Tüm ilgililere ve özellikle Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde lisansüstü eğitim alan öğrencilere faydalı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası İşgücü Piyasası Araştırma Ekibi; Prof. Dr. M. Çağlar Özdemir, Afrika Bölgesi: Şeyma Acar / Erkan Yağız, Amerika Bölgesi: Ercan Turcihan / Hande Sena Ekinci, Arap Devletleri: Sinan Balta / Mizgin Durak, Asya ve Pasifik Bölgesi: Gürcan Evren Pazvant / Gülşah Tur, Avrupa ve Merkez: Asya Betül Aydın / Alper Şahin’den oluşuyor.

29-06-2020 / SESAM


2.131 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.