Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu Bildiri Kitabı Yayınlandı

Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu Bildiri Kitabı Yayınlandı
07.09.2022
868
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi ve Türkiye Film Araştırmaları Derneği iş birliğiyle 9-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 1. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu bildiri kitabı yayınlandı.

SAÜ’nün ev sahipliği yaptığı bu organizasyon, 9-11 Mayıs tarihleri arasında hibrit olarak gerçekleştirilmişti. Bildiriler, katılımcıların tercihlerine bağlı olarak çevrim içi ve yüz yüze yapıldı.
1. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumunda sunulan metinler bildiri kitabı olarak yayımlandı. Yerli ve yabancı birçok akademisyenin yer aldığı kitapta Türk sineması ile ilgili birçok konuya yer verildi. Sempozyumun Türk Sinemasının akademik olarak araştırılması, geliştirilmesi ve yurt dışında tanıtılması gibi önemli bir hedefi var. Bu hedef doğrultusunda bir sonraki sempozyum hazırlıklarının şimdiden başladığı bildirildi.

Türk Sineması Araştırmaları Ülkemizi Yurt Dışında da Temsil Etti

Sempozyum kapsamında Portekizli akademisyenler ülkemizde ağırlanırken, sempozyum düzenleme kurulu Bulgaristan’a teknik gezi yaptı. Oradaki akademisyenlerle görüşerek bir sonraki sempozyum için görüşmeler gerçekleştirdi.

Sempozyum bildiri kitabı için TIKLAYINIZ.


868 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.