TÜRKMER’den Rusya-Ukrayna Krizi Üzerine Yeni Analiz Raporu

TÜRKMER’den Rusya-Ukrayna Krizi Üzerine Yeni Analiz Raporu
04.03.2022
1.048
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKMER) Araştırma Asistanı Mustafa Zafer Soydan, Rusya-Ukrayna krizindeki güncel gelişmeleri değerlendiren bir analiz raporu kaleme aldı.

“Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?” başlıklı raporda, savaşın getirdiği ekonomik, sosyo-politik ve jeopolitik zayiat mercek altına alınıyor.

Raporda ekonomik göstergelerin savaşın seyri konusunda bazı önemli ipuçları verdiğini belirten Soydan, “Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılarak bankalarının küresel finansal sistemden koparılması, Rus para birimi Ruble’nin sert düşüşü, faizlerin arttırılması, Rusya ekonomisini domine eden doğalgaz ve petrol alımına getirilen kısıtlamalar ülkede büyük bir ekonomik buhrana yol açabilir” ifadelerinde bulundu. Soydan, buna ilave olarak sadece Rus ekonomisinin değil diğer ülke ekonomilerinin de olumsuz etkileneceği değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın savaştan çekilmesinin beklenmediğini de belirten Soydan, Rusya’nın olası bir NATO müdahalesine cevap vermekten geri kalmayacağı hatta çıkan en küçük kıvılcımı alevlendirerek yangına dönüştürmek isteyeceği öngörüsünde bulundu.

Raporun tamamını okuyabilmek için tıklayınız.

 


1.048 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.