TÜRKMER’den Yaz Dönemi İlk Etkinlik

22.07.2022

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKMER) yaz staj dönemi için birçok etkinlik hazırladı.

Dünya Kırım Tatar Kongresi Teftiş Kurulu Başkanı Prof. Dr. Enver Aydoğan’ın sunumuyla “Rusya-Ukrayna Krizi’nin Kırım Türklerine Yansımaları” başlığı altında ilk çevrim içi konferans etkinliği gerçekleştirildi.

Çevrim içi gerçekleştirilen konferansa stajyer öğrenciler ve gönüllüler katıldı. Prof. Dr. Enver Aydoğan sunumunda; Kırım Türklerinin tarihi, Kırım jeopolitiği, Kırım coğrafyasının Türk hakimiyetinden çıkışı, Ukrayna içinde Kırım’ın özerk devlet olarak statüsü, 2013′ de Kırım’ın Rusya tarafından işgali ve 2022 Rusya-Ukrayna savaşının bölgeye etkileri konularını ele aldı.

Etkinlik, katılımcı sorularının cevaplanması ile sona erdi.

ETİKETLER: