“Türkiye’nin Enerji Alanındaki Konumu”

“Türkiye’nin Enerji Alanındaki Konumu”
24.01.2023
1.250
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) Arş. Gör. Mehmet Rakipoğlu, Türkiye’nin enerji alanındaki konumunu değerlendirdi.

Son yapılan keşifle birlikte Türkiye’nin yaklaşık 1 milyar dolarlık rezerve sahip olduğunu vurgulayan Arş. Gör. Mehmet Rakipoğlu, bu durumu Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği en büyük kazanım olarak nitelendirdi. Enerji alanına dair önceden pek yatırım yapılmadığını söyleyen Rakipoğlu birtakım girişimlerin olduğunu ancak siyasi liderliğin bu durumun önüne geçtiğini aktardı.

Rakipoğlu, Türkiye’nin keşfedilen son kaynaklarla birlikte 25-30 yıl kadar enerji ihtiyacını karşılayabileceğine değindi. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının küresel krizlerden etkilenmesinin Türkiye’yi de etkilediğini açıklayan Rakipoğlu, ülkemizin enerji yatırımları ve politikası sayesinde rezerv açığa çıkardığını belirtti.

Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna sorunu ile ortaya çıkan krizde arabulucu ve kolaylaştırıcı rolünü üstlendiğini anlatan Rakipoğlu, Türkiye’nin bulduğu enerji kaynakları ile küresel krizi çözme noktasında yeterli olmadığını, dolayısıyla bulunan rezervlerin satılması krizin çözümünde kilit rol oynamayacağını söyledi. Rakipoğlu, “Enerji bağımlılığı nedeniyle bazı dış politika noktalarında tam anlamıyla mukavemet gösterilmeyen ülkelere karşı Türkiye’nin eli güçlenebilir.” İfadesini kullandı.

Haber: Zekeriya Kaan Uçar


1.250 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.