TÜBİTAK’tan Sakarya Üniversitesi Projelerine Destek

14.02.2018

TÜBİTAK ARDEB Eylül 2017 dönemi 1001 ve 3501 projeleri başvuru sonuçları açıklandı.

Buna göre Sakarya Üniversitesi’nden 7 ayrı proje “1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” ve “3501 – Kariyer Geliştirme Programı” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

SAÜ ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen ve destek alan projeler ile ilgili öğretim üyeleri ise şu şekilde sıralandı:

1001 – Prof. Dr. Arif Baran; “Yeni Potansiyel İlaç Adayları Olarak Bazı C7ntipi Yeni Kiral Aminokarbeşekerlerin Sentezi ve Onların Glikosidazlara ve -Amilaz’a- Karşı İnhibisyon / Aktivasyon Kinetik Parametrelerinin İncelenmesi”

1001 – Yrd. Doç. Dr. Muhammet Hilmi Nişancı; “PMC Tabanlı Muhafaza Yöntemi ile Yüksek Frekanslı Mikrodalga Modüllerinde Elektromanyetik Girişimin (EMI) Azaltılması”

1001 – Doç. Dr. Süleyman Kaya; “18. Yüzyıl Üsküdar Para Vakıflarının Gelir ve Giderlerinin Analizi”

1001 – Prof. Dr. Ali Osman Ayhan; “Kırılma ve Çatlak İlerleme Analiz Sistemi (FCPAS) – Aşama 3”

1001 – Prof. Dr. Erkan Çelebi; “Saha Koşullarında Yüksek Hız Trenlerinin Oluşturduğu Çevresel Titreşimlerin Belirlenmesi ve Yapısal Titreşimlerin Azaltılması”

3501 – Yrd. Doç. Dr. Adem Soruç; “Yapılandırılmış Girdi, Yapılandırılmış Çıktı ve Geleneksel Açık Anlatımlı Dilbilgisi Eğitimlerinin İngilizceyi Yabancı Dil Olarak Öğrenen Türkiye’deki Öğrencilerin İngilizce Ettirgen (Birincil) ve Geçmiş Zaman Edilgen (İkincil) Yapısının Edinimine Etkilerinin Araştırılması”

3501 – Yrd. Doç. Dr. Mehmet Korhan; “Erturaç Anadolu Levhasının Kuzeybatısında Düşey Yönlü Farklılaşmış Tektonik Deformasyonun, Akarsu Taraça Basamaklarının Mekânsal Dağılımı ve Lüminesans Kronolojisi Yardımıyla Araştırılması”

14-02-2018 / ST