TKAS Projesi Tamamlandı

TKAS Projesi Tamamlandı
02.09.2015
1.146
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Trafik Kaza Analiz Sistemi (TKAS) projesi tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi ile Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Trafik Kaza Analiz Sistemi” tanıtım toplantısı akademisyenler, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler ve SAÜ’lü öğrencilerin katılımı ile SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Sakarya Üniversitesi ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Trafik Kaza Analiz Sistemi” ile kazalarda önleyici tedbirlerin alınması kolaylaşacak. Sakarya ilindeki trafik kaza tutanaklarının elektronik ortama aktarılmasının temel alındığı bu sistem ile birlikte verilerin görsel olarak haritalandırılması, istatistiği, iş zekası teknikleri ile esnek raporlanmasını hedefleyen ve bu sayede trafik kazalarının nedenlerinin tespitinin sağlanarak önleyici tedbirler alınmasına olanak sağlanacak.

Yürütücülüğünü Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Coşkun’un üstlendiği proje ile birlikte trafik kaza tutanağında bulunan yaklaşık 150 adet veri alanı kullanılarak, meydana gelen trafik kazaları çeşitli özelliklere göre detaylı olarak analiz edilebilecek.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, “Her trafik kazasından bir ders çıkarmalıyız. Trafik kazalarında çok can kaybı yaşıyoruz. Projenin kısa sürede daha da çok gelişmesini ümit ediyorum. Projede katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Projenin iki yılı aşkın bir çalışma sonucu tamamlandığını belirten Prof. Dr. Erman Coşkun, “Proje, sadece Sakarya ili sınırlandırılmadı. TKAS Türkiye geneline uyarlanabilecek bir alt yapı sistemi ile hazırlandı. Bu sistemi ülke genelinde yaygınlaştırmak için çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz” diye konuştu.

Toplantı, Trafik Kaza Analiz Sisteminin katılımcılara tanıtılmasının ardından sona erdi.

02.08.2015 – YC
1.146 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.