Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Heyecanı

Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Heyecanı
30.11.2022
1.094
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini büyük bir heyecanla giyerek hekimliğe ilk adımlarını attılar.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Gökhan Gedikli, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bu yıl Tıp Fakültesini kazanan toplam 154 öğrencinin beyaz önlük giydiği törende Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al öğrencilere beyaz önlüklerini giydirerek heyecanlarına ortak oldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karabay, öğrencilere meslek tavsiyeleri vererek hekimlik mesleğinin simgesi olan beyaz önlüğü giydirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Beyaz önlüğün çok derin ve önemli bir anlamı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karabay, beyaz önlüğün saflığı, temizliği ve dürüstlüğü simgelediğini aktardı. Prof. Dr. Karabay hekimliğe ilk adımlarını atan hekim adaylarına eğitim ve meslek hayatlarında başarılar diledi.

Tören, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber: Büşra Atahan
1.094 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.