Tıp Fakültesi Öğrencilerine Poster Ödülü

15.02.2019

Sakarya Universitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, ACUGEN 2. Yaşam Bilimleri Kongresi’nde “Metastatik Prostat Kanserinde Nobiletinin Apoptotik Etkisinin TLR3 Sinyal Yolağı ile İlişkisinin İncelenmesi” başlıklı poster çalışması ile üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Metastatik prostat kanseri hastalarda kötü prognoza neden olan bir kanser tipidir. Toll benzeri reseptörler(TLR) immun yanıtın oluşmasında görevli bir reseptör ailesidir. Nobiletin turunçgil kabuklarında bulunan bir flavonoiddir. Nobiletinin farklı kanser tiplerinde antimetastatik, antiproliferatif ve anti-inflamatuar etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Dr. Asuman Deveci Özkan, Dr. Gamze Güney Eskiler, Bilge Nur Küçükakça, Oğuzhan Aktaş, Yunus Emre Horoz, Erhan Bezdegümeli, Mervenur Ince, Ahmet Yasir Men ve Prof. Dr. Süleyman Kaleli’nin dahil olduğu çalışmada ilk kez nobiletinin metastatik prostat kanserinde neden olduğu TLR3 sinyal yolağı aktivitesi ve apoptotik ölüm ile ilişkisinin belirlenmesi hedeflenmiştir.

15.02.2018 – YC