Tıp Fakültesi Kadrosu Güçleniyor

Tıp Fakültesi Kadrosu Güçleniyor
01.09.2012
661
A+
A-

Altyapı ve Akademik personel ihtiyacını tamamlayan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, bölgenin tıp merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Altyapı ve akademik personel ihtiyaçlarını hızla tamamlayan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi, tıp eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercihi olurken, araştırma hastanesi aracılığıyla verdiği tıp hizmeti sayesinde bölgenin tıp merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

118 Akademik Personel

Profesör, doçent, yardımcı doçent, Araştırma Görevlisi ve uzman dahil toplam 77 öğretim üyesi ile hizmet veren Tıp Fakültesi, ataması devam eden 18 ve yeni ilan edilen 23 kadro ile birlikte öğretim üyesi sayısını 118’e çıkarıyor.

Yeni katılacak öğretim üyeleri ile birlikte en yüksek kadro sayısı 9 öğretim üyesiyle Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde gözükürken, kalp hastalıklarıyla ilgili ‘Kalp ve Damar Cerrahisi’ ile ‘Kardiyoloji’ bölümlerine yeni katılacak öğretim üyeleriyle personel sayısı toplamda 9’a çıkıyor. Türkiye’de en çok görülen hastalıkların başında gelen ‘Kalp Hastalıkları’ konusunda SAÜ, bu hastalıklarla mücadele edecek ve geleceğin doktorlarını yetiştirmeye aday güçlü bir akademik kadro kurmayı hedeflediği gözlemleniyor.

Öğrenciler Sakarya’da Eğitim Görecek

Son açıklamasında “Tıp Fakültesi morfoloji binasını tamamlayarak tıp öğrencilerinin eğitim öğretimlerine Sakarya’da başlaması için her türlü çalışmayı yaptık” diyen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Tıp Fakültesine yeni katılan ve katılacak akademik personelle birlikte güçlü bir akademik altyapıya kavuştuğunu dile getirmişti.

Kocaeli’nde eğitim gören SAÜ tıp öğrencilerinin altyapı ve akademik personel ihtiyaçlarının tamamlanmasıyla eğitimlerini artık Sakarya’da devam etmeleri planlanmakta.

En Çok Ameliyat Yapan Kurum

Tıp öğrencilerini yetişmelerinin yanında Sakarya ve çevresine Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi aracılığıyla önemli bir sağlık hizmeti sunan öğretim üyeleri, yıllarca tedavi olmak için başka şehirlere giden Sakaryalıların artık kendi şehirlerinde tedavi olmalarına olanak sağlıyor. Sakarya Valiliği’nin açıkladığı ve kamu hastanelerinin performanslarını değerlendirildiği 2011 verilerine göre Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2011 yılında 155 bin ameliyat yapılırken,  863 bin poliklinik hizmeti sunulduğu ve Sakarya’da en çok ameliyat ve poliklinik hizmetinin sunuldu hastane olduğu belirtildi.

01/09/2012 – AB

Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi


661 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.