Tıp Fakültelerine İnovasyon Dersi

28.02.2018

Sakarya Üniversitesi Sağlıkta Bilişim, Teknoloji ve İnovasyon Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından “Tıpta Yapay Zeka ve Dijital Teknolojiler” konulu seminer düzenlendi.

SAÜ Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen seminerin bu ayki konuğu Yeşil Science’nin kurucusu Dr. Yusuf Yeşil oldu. Topluluk danışmanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş ve topluluk başkanı Türker Berk Dönmez tarafından organize edilen seminerin açılışında, topluluk başkanı Dönmez, topluluğun kuruluş amacı ve bugüne kadar yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Dr. Yusuf Yeşil seminerinde “Yapay Zeka, Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik” konularında, güncel yaşam ve sağlık uygulamaları üzerinden örnekler vererek konuyu açıkladı. Seminerde inovasyonun da önemi üzerinde duran Dr. Yeşil, Harvard ve Stanford deneyimlerinden bahsetti. Kendisinin de tıp fakültesinden yeni mezun olduğunu belirten Yeşil, bilişim, biyoteknoloji ve inovasyonun gerekliliği ile girişimcilik gibi konularda Türkiye’deki tıp fakültelerinin eğitim sisteminin buna göre revize edilmesinin anlamlı olacağını vurguladı.

Seminerde soru cevap bölümünün ardından topluluk danışmanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş, seminere katkılarından dolayı Dr. Yusuf Yeşil’e teşekkür ederek, belgesini takdim etti.

28-02-2018 / ST