Teknoloji Fakültesi’nde İlk Ders Dekan Sarıbıyık’tan

18.09.2017

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bu yıl yeni bir uygulamaya imza attı. Dönemin ilk dersi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından gerçekleştirildi. Teknoloji Fakültesine yeni kayıt yaptıran öğrencilerin tümünün katıldığı derste aynı zamanda bölüm başkanları ve öğrenci danışmanları da yer aldı.

Nitelikli insan, nitelikli mühendis vurgusu

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden ve “Ailemize hoşgeldiniz” diyerek sözlerine başlayan SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, konuşmasında nitelikli insan ve nitelikli mühendis vurgusuna dikkat çekti. Öğrencilerin gerek kişisel olarak gerekse teorik bilgi yanında uygulama becerisine sahip nitelikli mühendisler olarak yetişmelerinde en önemli rolün bizzat kendilerinde olduğunu belirten Dekan Sarıbıyık, “Bizler sizlerin bu bağlamda en iyi biçimde yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız da. Önemli bir süreçtesiniz ve bu süreçte karşınıza pek çok zorluk çıkabilir. Bu zorlukların sizi geliştirici bir rol üstlendiğini, sizlerin bu zorluklarla birlikte daha da tecrübeli olacağınızı unutmayın. Bu yeni süreçte doğru işler yapmaya ve aynı zamanda işlerinizi doğru yapmaya gayret sarf etmelisiniz” dedi. İmkânların doğru kullanıldığı ve cesaretle hareket edildiği sürece daha başarılı olunacağını belirten Sarıbıyık, öğrencilerin başta gerek kişisel gerekse mesleki açıdan ahlaklı, etik kuralları bilen ve bunları uygulayan birer mühendis olarak yetiştirmelerinin önemine dikkat çekti.

Teknoloji Fakültesi mezunları 7+1 Eğitim Modeli ile mezun olmadan iş tecrübesine sahip oluyorlar

Teknoloji Fakültesinin uyguladığı 7+1 Eğitim Modeli ile öğrencilerin daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip olduklarını dile getiren Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, eğitim-öğretim sürecini iyi değerlendiren ve kendilerini iyi yetiştiren öğrencilerin önünde hiçbir engel olmadığını ve çok daha kolay iş bulduklarını belirtti. Ayrıca yabancı dil eğitiminin önemine dikkat çeken Dekan Sarıbıyık, dil öğrenmenin üzerine düşüldüğünde ve gereken önem verildiğinde çok daha kolay olduğunu söyledi. Yabancı dilin mühendislik alanında olmazsa olmazlardan biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi’nin bu yıl dikkat çeken çok değerli bir uygulama başlattığını ve hedefin Sakarya Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin belirli bir seviyede yabancı dil kazanımını tamamlayacaklarının altını çizdi.

Proje destekli eğitim öğretim önceliğimiz

Teknoloji Fakültesi’nin önemli farkındalıklarından birinin de öğrenci projeleri olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversitede en çok TÜBİTAK öğrenci projesinin Teknoloji Fakültesi’nde olduğunu söyledi. Öğrencilerin akademik anlamda da proje çalışmalarına katılmasına önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, toplantıya katılan öğrencilerden daha önceki proje deneyimlerini paylaşmalarını istedi. Fakülte olarak İnsansız Hava Araçları, Robotik, Biyomedikal ve Alternatif Enerjili Araçlar konularında öncelikli çalışmaların olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sarıbıyık, proje yapmak isteyen ve yarışmalara katılmak isteyen tüm öğrencilere destek sözü verdi.

18-09-2017 / ST