Teknoloji Fakültesi Öğrencilerine Çevre Ödülü

Teknoloji Fakültesi Öğrencilerine Çevre Ödülü
02.11.2016
761
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi “Yeşil Kampüs” konulu çevre yarışmasından ödül aldı.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri İstanbul Teknik Üniversitesi ve Su Vakfı’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen 10. Uluslararası Temiz Enerji Sempozyumu etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Yeşil Kampüs” konulu çevre yarışmasından ödülle döndü.

Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri Ferhat Babacan ve Furkan Ali Yalçın’ın “Ağır Metaller Hafif İşçiler” başlıklı projeleri 3’üncülük kazandı. 100’ün üzerinde katılımcı ve projeyle gerçekleştirilen yarışma sürecinde, gerek açılan standlarda gerekse de yapılan sunumlarla projelerini katılımcılara ve jüriye aktaran öğrencilerin çalışmaları büyük ilgi gördü.

Farklı alanlarda da çalışmalarına devam ettiklerini belirten Babacan ve Yalçın, desteklerinden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a ve danışmanlıklarını yürüten Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ergen’e teşekkürlerini sundu. Düzenlenecek olan diğer yarışmalarda da bulunma hedeflerini dile getiren öğrenciler, yapılan bu tür etkinliklerle başta Sakarya Üniversitesi olmak üzere Teknoloji Fakültesi’ni temsil etmekten onur duyacaklarını ve daha başarılı sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen, CBS gününe de davet edilen öğrenciler, 24-25 Kasım tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde ki ‘Bilimsel Teşvik Ödülleri’ne aday olacaklar.

02.11.2016 – YC


761 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.