TEKNOKENT 2024 Hedefleri

TEKNOKENT 2024 Hedefleri
02.10.2023
1.064
A+
A-

Sakarya Teknokent, 2024’te de Türkiye’nin Teknolojik Dönüşüm Sürecinde Kritik Rol Oynamaya Devam Edecek

Sakarya Teknokent, girişimcilerin başarı yolculuğunda sadece bir altyapı sağlayıcısı olmanın ötesinde, inovatif fikirlerin hayata geçirilmesinde önemli bir destek merkezi olarak öne çıkıyor. Yıllar içinde, birçok fikrin başarıyla hayata geçmesine katkı sağlayan bu merkez, Sakarya’nın teknolojik gelişimini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Sakarya Teknokent bu doğrultuda toplam 130 girişimci firmaya ev sahipliği yapıyor. Firmalar; yazılım ve bilişim, elektronik, enerji ve çevre, ileri malzeme teknolojileri, kimya, medikal, makine ve tasarım, tarım ve ileri teknolojiler alanlarında faaliyet gösteriyor ve toplamda 939 kişi istihdam ediliyor.

Kuluçka merkezlerinin AR-GE ve teknolojik dönüşüm sürecine sağladığı katkının bilinciyle yatırımlarını şekillendiren Teknokent’in Sakarya’da yürüttüğü çalışmalar ve bilgilendirmeler neticesinde teknokent ekosistemine olan ilgi ve rağbet de her geçen gün artıyor.

Yenilikçi Fikirler İçin Ek Bina Yolda

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, “Yoğun ilginin karşılanabilmesi ve fiziki standartlarımızı artırmak amacıyla kolları sıvadık” dedi. Bu kapsamda 2024 yılında Ek Kuluçka Hizmet Binası için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

4265 metrekarelik alan üzerine inşa edilmesi planlanan ek yapı; toplam 33 ofis, 3 toplantı odası ve 1 konferans salonunun yer aldığı teknolojik bir bina olacak. Ayrıca projelendirilen alan içerisinde girişimcilere özel yürüyüş yolu, spor kompleksi ve çeşitli sosyal donatı alanları yer alacak. Yeni bina tamamlandığında girişimcilerin ve öğrencilerin faydalanabileceği teknoloji yarışmaları çalışma alanı ve prototipleme merkezi de hizmete girecek.

Katma Değeri Yüksek Faaliyetler Artarak Sürecek

Sakarya Teknokent, hem teorik hem de pratik eğitimler düzenleyerek bünyesindeki girişimci firmalara 2024 yılında da katma değeri yüksek faaliyetlerle hizmet sunmaya devam edecek. Bu kapsamda Teknokent tarafından uzun yıllardır düzenlenen G-FAST Girişimci Hızlandırma Programı yeni yılda da devam edecek. Geleceğin girişimcilerine ihtiyaç duydukları yetenekleri kazandırmayı ve Türkiye girişim ekosistemindeki kaliteli girişimlerin sayısını artırmayı hedefleyen G-FAST Hızlandırma Programı; teknoloji tabanlı, inovatif ve ticarileşme potansiyeli yüksek iş fikirlerini destekleyecek. Henüz şirketleşmemiş girişimcileri desteklemeyi amaçlayan program, iş fikirlerini eğitimler ve mentorlar ile destekleyerek ticarileşebilir iş modellerine dönüştürmeye yardımcı olacak. Öte yandan 2024’te girişimci firmaların hizmetlerini tanıtabileceği demo günlerini düzenlemeyi planlayan Teknokent, bu etkinlikler aracılığıyla etkin ve potansiyel müşterilerle iletişim kurularak firmaların iş birliği fırsatlarının artırılmasının önü açılacak. Yine bu yıl başlatılan “Wednesday Meeting” adlı program ile, girişimcilere çeşitli eğitimler ve seminerler de gelecek yıl tüm hızıyla devam edecek. Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, Wednesday Meeting etkinliklerini çok önemsediklerinin altını çizerek; “ ’Do İt Together’ sloganıyla yola çıktığımız bu programda amacımız birlikte çalışma kültürünü aşılamak ve üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek” dedi.

 Yenilikçi Fikirlerin Kuluçka Merkezi: Sakarya Teknokent

Genel Müdür Dr. Köseoğlu, Sakarya Teknokent’in bölgedeki genç beyinlerin, inovatif fikirlerin ve girişimlerin hayata geçirilmesi için sağladığı altyapı ve mentorluk faaliyetlerini her yıl geliştirme mottosuyla hareket ettiklerinin altını çizdi. Dr. Köseoğlu; “Bu doğrultuda yapmayı planladığımız yatırım ve çalışmalarla 2024 yılında 6 binada toplam 168 teknoloji firmasına nitelikli ve Ar-Ge değeri yüksek projeler yürütebilmeleri için ev sahipliği yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 
1.064 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.