Su Sebili Kullanıma Açıldı

17.07.2023

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin suya erişebilirliğini kolaylaştırmak amacıyla Merkez Kütüphanenin karşısındaki alana su sebili istasyonu kuruldu.

Sakarya Üniversitesi ‘Yeşil Kampüs’ vizyonu doğrultusunda daha sağlıklı bir yaşam sunmak amacıyla su sebili projesini hayata geçirdi. Plastik kullanımını azaltarak sağlık ve sürdürülebilirlik konularındaki hassasiyetini ön planda tutan Sakarya Üniversitesi, arıtmalı su sebili ile öğrencilerin ders aralarında ve yoğun çalışma saatlerinde ihtiyaç duydukları taze içme suyuna kolay erişimi sağlıyor.

Öğrenciler, su sebilini ücretsiz olarak kullanarak yanlarında bulunan su şişelerini ve mataralarını doldurabilecek. Bu uygulama plastik su şişesi kullanımını azaltarak hem çevre dostu bir yaklaşımı yansıtırken hem de ekonomik bir avantaj sunuyor.

Sakarya Üniversitesinin çevre dostu uygulamaları ve “Yeşil Kampüs” vizyonuyla diğer üniversitelere de ilham kaynağı olmayı hedefliyor.