STMF’den Deneysel Dokuma Atölyesi

11.05.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından düzenlenen SAÜFEST’in kategorisi olan SanatFest’te öğretici sanat atölyeleri devam ediyor. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF), Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Arş. Gör. Dr. Mine Taylan’ın “Deneysel Dokuma Çalıştayı” isimli atölye gerçekleştirildi.

Geleneksel ve modern dokuma tekniklerinin işlendiği atölye, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Arş. Gör. Dr. Taylan, dokuma sanatının hayal gücünden doğan eserler olduğunu bu yüzden sınırsız sayıda eserler ortaya çıkacağını dile getirdi.

Lif dokuma sanatının tarihine değinen Arş. Gör. Taylan “Lif sanatı, geleneksel tekniklerle farklı malzemeler kullanılarak oluşturulur. Farklı dokular elde edilerek yeni eserler ortaya çıkar.” dedi. Arş. Gör. Dr. Taylan, geleneksel ve modern motiflerin karışımıyla oluşan Lif Dokuma Sanatının malzeme ve sanatçının bir araya gelmesiyle rastlantısal bir şekilde oluştuğuna dikkat çekti.

Haber-Fotoğraf: Fatma Şimşek

ETİKETLER: