Spor Yöneticiliği Mezunları Daha Çok Görev Almalı

Spor Yöneticiliği Mezunları Daha Çok Görev Almalı
19.12.2016
1.259
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından ‘Futbolda Kurumsal Yönetim ve Gelişim’ isimli bir seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe N90 Sport Kurucusu Nurhan Özücüer, Antrenör Necat Gürpınar ve Nesim Argün, Doç. Dr. Korkut Ulucan, İlknur Erşahin Çakıcı konuşmacı olarak katıldı.

Türk futbolunun kurumsallaşmanın gerektiğine vurgu yapan Nurhan Özücüer, “Kurumsallaşma, Türk futbolunun gelişmesi yolunda önemli katkısı olacak. Fakat bunun için bir yasa veya bir alt yapı oluşturulması için önemli. Kurumsallaşamamanın bir sebebi Türk futbolunun sonuç odaklı olması ve uzun süreli plan yapılmaması. Bunun sebebi ise mali yetersizlik ve profesyonel çalışan sayısının az olması” dedi.

Özücüer, “Türk futbolunun marka değerinin yükseltilmesi için yapılacak çalışmaların yasalarla desteklenmesi gerekiyor. Spor yöneticiliği mezunu çalışanların kulüplerde daha çok görev alması şart. Örneğin herhangi bir sektörde CEO düzeyinde görev yapmış bir yönetici futbol kulüplerinde görev yaptığı zaman başarılı olamıyor. Çünkü futbol bambaşka bir endüstri” şeklinde konuştu.

Sporcunun genetik altyapısı gelişimi için önemli

Sporcu olmak isteyen bireylerin küçük yaşta doğru yönlendirmenin genetik yapısıyla destekleneceğini söyleyen Doç. Dr. Korkut Ulucan, “Bizim yaptığımız çalışma bireylerin genetik yapısına uygun, yapacağı spordaki gelişimini sağlamak. Futboldan örnek vermek gerekirse eğer sporcunun genetiğinde dayanıklılık yüksek ise biz sporcuyu orta saha oyuncusu olmasını tavsiye ediyoruz. Farklı bir çalışmamızda sporcunun genetiğine uygun alması gereken besinler ve yapması gereken antrenmanı da tespit etmek. Yapılacak genetik testler sonrası darbeye bağlı sakatlıklar harici sporcunun sakatlığının önlenmesi mümkün oluyor” diye konuştu.

Antrenör Necat Gürpınar ve Nesim Argün, Türk futbolunda sporcuların gelişimi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Gürpınar, Türkiye’de futbolcu gelişiminin istenilen düzeyde olmamasının eğitimle alaka olduğunu vurguladı.

Doğru besini, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde aldığımız zaman optimal beslenmiş oluruz diyen İlknur Erşahin Çakıcı, sporcu beslenmesi üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

19/12/2016 – MA
1.259 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.