Sosyoloji Bölümü Tanıtım Toplantısı

Sosyoloji Bölümü Tanıtım Toplantısı
28.09.2012
606
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler için genel tanıtım toplantısı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından yeni kayıt yaptıran öğrenciler için bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Şener, öğretim üyeleri Prof. Dr. Musa Taşdelen, Doç. Dr. İsmail Hira ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü tercih etmekle çok doğru bir karar aldıklarını belirten SAÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Şener, “Öncelikle yeni öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize başarılı kariyer sahibi bir gelecek diliyorum” dedi.

Sosyal faaliyetlerde iş birliği yapmanın çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şener, “Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü kendine has bir metodla çalışmayı düşünen bir bölüm. Biz tartışmaya açık bir bölümüz. Birbirimizi şeffaf bir şekilde tanımalıyız. Sosyoloji Topluluğumuz çok etkin bir şekilde faaliyet sürdürmekte. Bu zamana kadar 3 kongre yaptık” şeklinde konuştu.

Sosyoloji bölümünde öğrencilerle olan ilişkilerin diğer bölümlerden daha fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Musa Taşdelen “Üniversitelerarası ilişkiler gelişti. Yeni istihdam alanları oluşturma konusunda önemli adımlar atıldı. Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümü, bu alanda bir dernek kurulmasına öncülük etti” dedi.

Sosyolojik bilgiye her alanda ihtiyaç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Taşdelen “Sosyolojide iş bulma sınırlaması yoktur. Kendinizi iyi yetiştirirseniz her alanda başarılı olabilirsiniz. Çok yönlü okuyun. Çok iyi bir okuyucu olun. Çalışmaya gayret edin ve çalışma disiplini oluşturun” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. İsmail Hira ise Sosyoloji bölümüne olan ilgi ve sevginin yavaş yavaş arttığını belirterek, “Sosyoloji Bölümü en beğenilen 100 meslek sıralamasında 8. Sırada yer alıyor. Biz 20 ye yakın konferans düzenledik. Uzman arkadaşlarımız bilgilerini sizlerle paylaşıyorlar. Topluluk odamız bulunmakta ve içinde kütüphanemiz var. Derslerde almış olduğunuz ödevleri ve bitirme tezlerinizi kütüphanede bulunan kitaplardan sağlayabilirsiniz” dedi.

28/09/2012 – Müge Öçbaşaran
606 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.