Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu’ndan Anlamlı Kampanya

Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu’ndan Anlamlı Kampanya
29.06.2022
934
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu görme engelli öğrencilere eğitim materyali sağlanması için bir yardım kampanyası başlattı.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu, Körleri Eğitim Kalkındırma Derneği birlikte ortak bir kampanyaya başlattı. SAKGÖR adı verilen kampanyayla görme engelli öğrencilere eğitim materyali sağlanması hedefleniyor. Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu Başkanı Sude Uzun, kampanyanın fırsat eşitliği sağlamak için yapıldığını söyleyerek, “Kampanya kapsamında ilk olarak Sakarya Üniversitesinde okuyan görme engelli arkadaşlarımızın ihtiyacı olan eğitim araçlarının edinilmesini, eğitimde fırsat eşitliğinin her yönüyle sağlanmasını ve arkadaşlarımızın erişilebilir bir eğitim-öğretim süreci geçirmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Topluluk Başkanı Sude Uzun kampanyanın tamamlanmasının ardından vites büyülterek daha kapsamlı projelere başlayacaklarının haberini verdi. Gelecek kampanyaları hakkında bilgi veren Uzun, “Bu kampanyanın ardından, görme engellilere günlük hayatta lazım olan araçların temin edilmesi için bir yeni bir proje başlatacağız” diye konuştu.

Topluluktan yapılan açıklamada ayrıca topluluğun akademik danışmanı Prof. Dr. Yusuf Genç, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Görme Engelli Öğrenci Birimi Sorumlusu İbrahim Bingül ve Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği gönüllüsü Nilüfer Usuk aracılığıyla kampanyanın başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.


934 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.