Söğütlü Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni

Söğütlü Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni
20.02.2018
1.141
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Söğütlü Meslek Yüksekokulu’nun temelleri atıldı.

Sakarya Üniversitesi Söğütlü Meslek Yüksekokulu temel atma töreni 19 Şubat Pazartesi günü, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ve bölge halkının katılı ile gerçekleştirildi.

Eleman ihtiyacına cevap verecek

Törenin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Söğütlü ve kuzey bölgesindeki Organize Sanayi Bölgelerinin istihdam ihtiyaçlarını karşılayacak bölümlerin de yer alacağını söyledi. Sakarya’nın hızla sanayileşen bir il olduğunu dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, Yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesine dair çok önemli bir iddiamız var. Savunma sanayinin büyük araçlarından milli tank dâhil motor, yüksek hızlı tren teknolojileri ve bunların fabrikaları burada kurulsun istiyoruz. Temelleri atılan ve kurulma aşamaları gerçekleşenler var, özellikle Karasu ilçemizdeki çalışmalar devam ediyor. Tabi bunların tam donanımlı hizmet vermesi için kalite ve insan gücüne çok ihtiyaç var. Sakarya’da işçi bulmakta da zorlanan insanlar ve sektörler bulunuyor. İşçi bulamadıkları için düşük kapasiteyle çalışan fabrikalar olduğunu duydum. İstenilen nitelikte insan bulmak zor. Bu okulumuz, yapımı tamamlandığında açılacak bölümlerle, bölgedeki insan gücü, ara eleman, teknik eleman ihtiyacına da cevap verecektir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı konuşmasında, “Temel atma törenimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler olarak şehrimize ve ilçelerimize ciddi yatırımlar yapıyoruz. Temelini attığımız Meslek Yüksekokulu Söğütlü Belediyemizin kendi imkanlarıyla yaptığı bir proje. İnşallah bu proje Belediye Başkanımızın da ifade ettiği süre içerisinde tamamlanır ve Söğütlü’nün eğitim geleceğine kazandırılır. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Toplamda 11 bin 500 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek Yüksekokulun yapımına vesile olan herkesi tebrik ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, protokol üyeleri ile birlikte temel atma töreni butonuna basarak, hayırlara vesile olmasını diledi.

20.02.2018 – YC


1.141 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.