Rüzgarlı

Sinema Deli İnsanın Yapacağı Bir İş

28.04.2016

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ‘Toz Ruhu’ isimli film gösterimi ve film ekibiyle bir söyleşi düzenlendi.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Gizem Frit Amfisinde gerçekleşen söyleşiye senarist ve yönetmen Nesimi Yetik ile senarist ve yapımcı Betül Esener konuşmacı olarak katıldı. Film gösteriminin ardından başlayan söyleşi, konukların izlenilen film hakkındaki yorum ve düşüncelerinin konuşmacılarla tartışılmasıyla devam etti.

Filmin senaristi ve yönetmeni Nesimi Yetik, “Sinema tutkulu, yani deli insanın yapacağı bir iştir. Büyük ve gerçekten içinde zapt edilemez bir enerji taşıyan insanın yapabileceği bir iş. Bu deliliğe sahip değilsen, böyle bir film yapmanın hiçbir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Söyleşi, konuşmacıların izleyicilerden gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu.

28/04/2016  – ME