Siber Güvenlik Testleri Yapılmalı

Siber Güvenlik Testleri Yapılmalı
06.11.2014
752
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Siber Güvenlik Öğrenci Topluluğu tarafından Siber Güvenlik konusunda seminer düzenlendi.

Üniversite içerisinde hem öğrenci hem de akademik ve idari personelde Siber Güvenlik bilincini oluşturmak amacıyla ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Kongre Merkezi’nde yapılan etkinliğe alanlarında uzman olan Intelrad Sızma Testleri ekip lideri Mehmet İnce ve Comodo Dragon Labs ekip lideri Barkın Kılıç katıldı.

Dünya çapında hayatımızın güvenliği ve gizliliği, bütünlüğü ve erişilebilirliği olarak bilinen siber güvenlik hakkında konuşan Comodo Dragon Labs Ekip Lideri Barkın Kılıç, siber güvenlik testlerinin firmalar için önemine değindi. Kılıç, “ Siber Güvenlik testleri, siber tarafta saldırganların gerçekleştirebileceği saldırı tiplerinin firmalar tarafından daha gerçekleşmeden, profesyoneller ile simüle edilerek risk haritalarının ortaya çıkartılması işidir. Dolayısıyla firmalar, henüz bir saldırıya uğramadan kendilerini test edebilecekler, bu bağlamda saldırıya açık yönlerini de bu yolla güçlendirme, gelebilecek zararları en aza indirme ya da ortadan kaldırma yönünde çalışmalar yapabileceklerdir. Firmalar için hayati bir önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

İki oturumdan oluşan etkinliğin ilk oturumunda Intelrad Sızma Testleri ekip lideri Mehmet İnce, web uygulamaları hakkında teknik bilgiler verdi. İkinci oturumda konuşan Comodo Dragon Labs ekip lideri Barkın Kılıç ise Siber Güvenlik Testlerinin nasıl yapılacağını anlattı.

Etkinlik sonunda Bilgisayar Mühendisliği bölümü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Özçelik, Mehmet İnce ve Barkın Kılıç’a plaket verdi.

06/11/2014 – ST


752 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.