SESOB ile Protokol

SESOB ile Protokol
10.08.2012
785
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) arasında Meslek Yüksekokullarına yönelik başlatılan 3+1 Projesi ile ilgili protokol imzalandı.

Türkiye’de sanayici ve esnafın en önemli sorunlarından nitelikli ve yetişmiş insan gücü istihdamına yönelik önemli bir çözüm sunan 3+1 Mesleki eğitim projesi ağına SESOB da dahil oldu. Bu kapsamda SAÜ ve SESOB arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Bu işbirliği sayesinde SAÜ öğrencileri teorik bilgilerini işyerlerinde uygulama fırsatı bulurken, sanayicilerin de yetişmiş bir işgücüne kavuşacağı vurgulandı.

Bu projenin sonunda işletmelerde çalışan öğrencilerinin büyük bölümünün çalıştığı meslek dallarında kalıcı olarak devam edeceğine inandığını söyleyen SESOB Başkanı Hasan Alişan, genel anlamda Türkiye’de üniversite ile esnaf ve sanayici işbirliğini iyi olmadığını ama 3+1 bir projesi ile bu konuda önemli bir adım attıklarını ifade etti.

Birçok kurum ve kuruluşun üniversite sanayici işbirliğine dönük projeler geliştirdiğini dile getiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ancak çok fazla mesafe alınmadığını belirtti. Üniversite olarak Sakarya’yla ilgili daha fazla akademik çalışmanın yapılması için teşvik ettiklerini söyleyen Elmas, işbirliğini artırmak için projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık dahil çok sayıda akademisyenin hazır bulunduğu imza töreninde Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Hasan Alişan işbirliği protokolünü imzaladı.

10/08/2012 – AB


785 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.