Sese Dönüşen Sayfalar: Kitap Seslendirmesi Yapıldı

02.04.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından ” Sese Dönüşen Sayfalar ” adlı eğitim düzenlendi. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen eğitime Şef İbrahim Bingül katıldı.

Bingül, katılanlara duyarlılıkları ve özverileri için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yaptıkları işin çok kıymetli olduğunu ve görme engelli bireylerin kitapların ham haline ulaşamadıkları ve okuyamadıkları için kitapların seslendirilmesinin kendileri için bir fırsat olduğunu belirterek konuşmasına devam etti.

Bingül, gönüllülük esaslı olan bu işin sevgiyle yapılacak bir iş olduğunu ve gönüllü katılımları için öğrencilere teşekkür etti. Ayrıca, kitap okurken dikkat edilmesi gereken kriteri ve bunu okuyan ve dinleyen açısından nasıl sorunlar yarattığından ve farklı dillerde nasıl kitap okunacağından bahsetti.

Sese Dönüşen Sayfalar : Kitap Seslendirmesi etkinliğine, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Eğitim programı soru- cevap bölümü ve belge takdiminin ardından sona erdi.