Serdar Tuncer: “İnsan ne ile meşgulse karşısındaki de ona bakar”

Serdar Tuncer: “İnsan ne ile meşgulse karşısındaki de ona bakar”
12.05.2022
1.046
A+
A-

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) düzenlediği SAÜFEST’e Şair Serdar Tuncer konuk oldu. Şiirin ve şairin önemine değinen Tuncer, “Şairlerin bazıları şiirlerde kendini, bazıları derdini anlatmış. Kendini anlatan kaybolur gider, derdini anlatan ölse bile var olmaya devam eder” dedi.

Sakarya Üniversitesinin tertiplediği altı farklı festivali kapsayan SAÜFEST, seçkin yazarları konuk etmeye devam ediyor. SAÜFEST’in alt kategorisi olan KİTAPFEST’e televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer konuk oldu. Serdar Tuncer’in söyleşisi SAÜ Konferans Çadırında gerçekleşti.

Konuşmasına şiirin ve şairin önemine değinerek başlayan televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, “Kürsü, şiir gibi insanlara hitap edilen yerler kendini anlatma mekânları değil, derdini anlatma mekânlarıdır. Kendini anlatan kaybolur gider, derdini anlatan ölse bile var olmaya devam eder. Örnek vermek gerekirse Mevlana derdini anlatmış, Yunus Emre derdini anlatmış ve dertleri hala var. Nice kendini anlatanlar vardır ki kaybolup gittiler.” dedi.

“İnsan ne ile meşgulse karşısındakinde ona bakar”

İnsan yapısı hakkında konuşan Tuncer, “Berber, yeni biriyle tanıştığı zaman ilk saçına bakar. Ayakkabıcı ilk ayakkabılarına bakar. Derviş ilk kendine bakar” diyerek “Herkes ne ile meşgulse karşısındaki de ona bakar. İnsan yaşanan olayları; kendi bilgisi, tecrübesi, gördükleri ve nasibi kadar bir ölçekten değerlendirir. Yaşanan olayı kendi ölçeğinde değerlendirir ve öyle olduğunu zanneder.” ifadelerini kullandı.

Haber-Fotoğraf: Furkan Uslu


1.046 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.