Senatodan Teröre Kınama

Senatodan Teröre Kınama
20.10.2011
544
A+
A-

Dün yaşanan hain terör saldırısı sonrası toplanan Sakarya Üniversitesi Senatosu, bir kınama mesajı yayınladı.

Sakarya Üniversitesi Senatosu, Kamuoyu Duyurusu:

“19 Ekim 2011 tarihinde, Hakkari’de 24 evladımızın şehit edilmesi ve çok sayıda askerimizin yaralanması ile sonuçlanan hain terör saldırısı, Üniversitemiz camiasını derinden üzmüştür.

Temel insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü her ortamda sonuna kadar savunan bir üniversite olarak, terörün bir hak arama yöntemi olarak kullanılmasını ya da bazı temel hak ihlallerine gerekçe gösterilmesini asla kabul etmiyoruz.

Daha özgür ve daha yaşanabilir bir Türkiye için, tüm partilerin ve sivil toplum örgütlerinin teröre karşı daha net tavır sergilemelerini ve demokratikleşme konusunda daha fazla çaba göstermelerini bekliyoruz.

Terörle mücadelenin zorluğunun farkında olarak, ülkemizdeki terörün, tüm şiddetiyle çeyrek asırdan fazla sürmesini ve sürekli ağır kayıplar verilmesini kabul edilebilir görmüyoruz.

Birlik ve bütünlüğümüzü bozmayı hedef alan, insanlık dışı saldırılarla yüzünü göstermeye devam eden terör örgütü ve yandaşları asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu hain saldırıları gerçekleştirenlere verilecek en anlamlı cevap, birlik ve beraberlik içinde sağduyuyla hareket etmemiz olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, tarihten ve sahip olduğu değerlerden aldığı güçle, kararlı bir şekilde bu terörle sonuna kadar mücadele edecek, bu terör karşısında hiçbir şekilde sarsılmayacak ve devleti, ülkesi ve milleti ile ebediyen tek bayrak altında varlığını devam ettirecektir.

Sakarya  Üniversitesi Senatosu olarak, amacı milli birlik ve beraberliğimize zarar vermek olan terörü ve terörün arkasında yer alan bütün kesimleri lanetliyor, aziz şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.”

 

20/10/2011 – SAÜ BHİM

 
544 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.