Sektörün Nabzı Sakarya Üniversitesinde Attı

Sektörün Nabzı Sakarya Üniversitesinde Attı
14.10.2024
221
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü tarafından 10-12 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen ‘II. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalıştayı’nda, sektör duayenleri ve akademisyenler bir araya getirdi.

Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart, İKY Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yılmaz ve sektörün önde gelen isimleri katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Anayasa Mahkeme Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, “İş Dünyası, İnsan Hakları ve İKY” başlıklı sunumuyla katılımcılara önemli perspektifler sundu.

Dünyaca ünlü şirketlerin yöneticileri ve akademisyenler bir araya geldi

Kongrede, “Dünyada ve Türkiye’de İKY, Geçmişten Geleceğe” başlıklı açık oturumda, Denizbank, Adel Kalemcilik ve Beyçelik Gestamp Otomotiv gibi önde gelen şirketlerin İK yöneticileri sektördeki güncel gelişmeler ve gelecek trendleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Denizbank İş Sürekliliği Grup Müdürü Özgüven Saymaz, Adel Kalemcilik İK Müdürü Yahya Adnan ve Beyçelik Gestamp Otomotiv İK Müdürü Bahaddin Ersoy kurumlarını Prof. Dr. Fuat Man moderatörlüğünde anlattı. Çalıştayın ikinci gününde, “İK Akademisyenleri ve İK Profesyonelleri Buluşması” çalıştayında, TPAO, Yazaki Turkey ve Daikin Türkiye gibi şirketlerin yöneticileriyle akademisyenler bir araya gelerek sektördeki iş birliği ve bilgi paylaşımını güçlendirdi. Prof. Dr. Gönen İlkar Dündar’ın moderatörlüğünde TPAO İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı Serkan Sarıtaş, Yazaki Turkey İK Müdürü Faruk Yılmam ve Daikin Turkiye Human Resources Supervizor Faruk Sağır sektör hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrenciler için eşsiz bir fırsat

Kongre, öğrencilere sektör profesyonelleriyle tanışma, ağ kurma ve kariyer fırsatları hakkında bilgi edinme imkanı sundu. Ayrıca, güncel trendler, inovasyonlar ve liderlik becerileri konularında önemli bilgiler edinmelerine olanak sağladı.

Sakarya tanıtıldı

Kongrenin üçüncü gününde yurdun çeşitli bölgelerinden gelen akademisyenlere Sakarya ilini tanıtmak üzere Acarlar Longozu, Karasu, Yenimahalle, Ormanpark, Çark Caddesi ve Serdivan gezdirilerek kongre programı tamamlandı.

Gelecek yıllarda da devam edecek

2025 yılında kongre, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu sayede, farklı üniversitelerdeki öğrenci ve akademisyenlerin bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları sağlanacak.

 
221 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.