SCAI Fellows Kursu

SCAI Fellows Kursu
16.05.2015
654
A+
A-

Amerikan Kardiyologlar Birliği (SCAI) ve Türk Kardiyoloji Derneği ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ortaklaşa düzenledikleri SCAI Fellows Kursu,  15 Mayıs Cuma günü Sapanca Güral Otel Kongre Merkezinde başladı.

Düzenlenen kursa, girişimsel işlemdeki yetkinliği ve beceriyi artırmak, sertifikasyon sağlamak, güncel kılavuzlar ve pratiği öğretmek üzereTürkiye genelinden kardiyoloji uzmanlığını yeni bitirmiş toplam 75 kardiyolog seçildi.

Türkiye’de ilk kez ve Sakarya’da düzenlenen kursun açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı ve  Türk Kardiyoloji Derneği Türk Girişimsel Kardiyoloji Birliği Gelecek Başkanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, “Türk Kardiyoloji Derneği’nin büyük destekleriyle, Türk Girişimsel Kardiyoloji Birliği ve Amerikan Kardiyoloji Derneği ile yapılan görüşmeler neticesinde, ülkemizde ilk kez ‘SCAI Fellows Kursu’ ilimizde düzenleniyor. Türk Kardiyoloji Derneği ile çok sayıda ilaç ve medical firmasının sponsorluk yaptığı kursun özelliği, hem üst seviyede ve nitelikli olması hem de SCAI tarafından ülkemizde ilk kez düzenleniyor olup Sakarya’ da yapılıyor olması. Kursun ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen ve destek sağlayan Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu’na ve Türk Girişimsel Kardiyoloji Birliği başkanı Prof. Dr. Ömer Göktekin’e teşekkür ediyor, katılımcılarımızın başarılı bir kurs süreci geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.

SCAI Üyesi Profesörler ve Türk Girişimsel Kardiyoloji Birliği Başkanı Prof. Dr. Ömer Göktekin(Bezmi Alem Üniv.), Gelecek Başkan Prof. Dr. Ramazan Akdemir(Sakarya Üniversitesi TF), yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Oğuz Yavuzgil(Ege Üniversitesi), Prof. Dr. Serdar Sevimli(Atatürk Üniversitesi), Prof. Dr. Murat Çaylı(Dicle Üniversitesi) ve Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu(ABD), Prof. Dr. Luis Guzman(ABD), Prof. Dr. Tarek Helmi(ABD), Prof. Dr.Tyrone Collins(ABD), Prof. Dr. Harun KILIÇ(Sakarya Üniversitesi TF) ve Prof. Dr. Ersan Tatlı (Sakarya Üniversitesi TF)’nın eğitici olarak katıldığı kurs, üç gün sürecek.

16/05/2015  – SNT


654 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.